11 jun 20 08

Onderdeel: LEI

Op woensdag 11 juni is het nieuwe gebouw van het LEI van Wageningen UR op feestelijke wijze in gebruik genomen in het bijzijn van minister Verburg.

Tussen twee jongleurs, in een haag van rondvliegende kegels, knipte zij onverstoorbaar het lint door en verklaarde het gebouw voor geopend. In haar toespraak constateerde de minister met een knipoog dat het LEI steeds dichter bij het ministerie kwam te staan. Tegelijk benadrukte zij het belang van een instituut dat vanuit een onafhankelijke positie onderzoek doet en adviezen geeft. Aalt Dijkhuizen, voorzitter van de raad van bestuur van Wageningen UR en Ruud Huirne, algemeen directeur van het LEI, namen daarna het woord.

Na een korte presentatie van actueel LEI-onderzoek werd een symposium gehouden over 'Beelden van een toekomstig Nederland'. LEI-deskundigen wisselden daar, onder leiding van Ruud Huirne, van gedachten met hun klanten en relaties over het bedrijf en de consument van de toekomst. Het symposium ging vergezeld van een futuristische lunch, met hapjes uit tubes en reageerbuizen. Al met al was het een uitstekende gelegenheid voor mensen uit diverse sectoren om elkaar te ontmoeten en bij te praten.

Contact
Persvoorlichting LEI
Helene Stafleu
helene.stafleu@wur.nl
070 3358338