Gemeente Rotterdam

Er komt een groots afscheidsfeest in Ahoy ter gelegenheid van het afscheid van burgemeester Ivo Opstelten. Het wordt echt een happening voor alle Rotterdammers, aangeboden door de gemeente en het bedrijfsleven. Zo neemt burgemeester Opstelten dus niet alleen afscheid van Rotterdam maar krijgen de Rotterdammers ook de kans om feestelijk afscheid te nemen van hún burgemeester.

Gratis feest in Ahoy
Tijdens het afscheidsfeest in Ahoy treden tal van Rotterdamse artiesten op, zoals Lee Towers, Gerard Cox en Joke Bruijs. De organisatie is ook nog bezig met andere namen en jong talent. Het volledige programma blijft dus nog even een verrassing.

Het Rotterdamse bedrijfsleven organiseert dit afscheidsfeest samen met de gemeente, als cadeau aan de Rotterdamse bevolking ter gelegenheid van het afscheid van Opstelten. Het aanwezige publiek zal een brede afspiegeling zijn van de hele Rotterdamse gemeenschap en de entree is helemaal gratis.

De avond wordt mogelijk gemaakt vanuit de opbrengsten van een speciale sponsor party. De sponsoren krijgen vooraf in een speciale ruimte een diner aangeboden en kunnen naar de afterparty waar Opstelten als eregast aanwezig is. Hiervoor betalen zij per kaart 500 euro. De verkoop van deze kaarten is al goed op gang gekomen. De gemeente en partijen zoals het Havenbedrijf en RET ontbreken natuurlijk op deze avond niet en tekenen voor zo'n 30 van de 150 tafels.

In de loop van het jaar worden zo'n 5000 à 6000 kaarten ter beschikking gesteld. De organisatie is momenteel in gesprek met Rotterdampas. Een substantieel deel van de kaarten zou via dat kanaal verspreid kunnen gaan worden en ook de deelgemeenten krijgen hier mogelijk een rol in.

Naast het grote afscheidsfeest in Ahoy op 19 december neemt de gemeenteraad op 18 december afscheid van Opstelten. Op zaterdag 20 december zijn de belangrijkste relaties uitgenodigd bij een kerstconcert van het Rotterdams Philharmonisch.

Klik op de link voor de brief aan de Gemeenteraad over de festiviteiten.

Bron: Bestuursdienst, 12-06-2008