AutoRai

Praktijkoefeningen Mitsubishi i MiEV tijdens G8-top in Japan

(6/12/2008)
Mitsubishi Motors Corporation (MMC) stelt tien i MiEVâs beschikbaar voor gebruik tijdens de G8-top van 7 t/m 9 juli in Toyako op het Japanse eiland Hokkaido. De Mitsubishi innovative Electric Vehicles zullen worden ingezet voor het vervoer van regeringsleiders en leden van de internationale media.

Door deze kleine infrastructurele bijdrage aan de serie conferenties van de G8-top, waarvan de themaâs âmilieuâ en âklimaatveranderingâ zijn, hoopt MMC wereldleiders te doordringen van het nut, de praktische eigenschappen en de milieutechnische voordelen van elektrische voertuigen.

Mitsubishi brengt de i MiEV volgend jaar op de Japanse markt, als onderdeel van haar programma om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen een halt toe te roepen. De i MiEV is gebaseerd op de âiâ minicar, die in 2006 op de Japanse markt werd gelanceerd â en daar een enorm succes bleek. Dat was echter een benzineversie. De i MiEV daarentegen, maakt gebruik van een krachtige lithium-ionbatterij, die een elektromotor aandrijft die 47 kW/64 pk levert en goed is voor een topsnelheid van 160 km/h en een actieradius van 160 km.

Momenteel voert MMC een reeks tests uit met de i MiEV, om elektrische voertuigen zo snel mogelijk een vertrouwde verschijning op de Japanse wegen te maken. Ook zijn er plannen om, komende herfst, in de Verenigde Staten een aantal testprojecten op te zetten. De uit onderzoek opgedane gegevens op klimatologisch en rijtechnisch gebied in de verschillende regioâs zullen het Mitsubishi mogelijk maken de i MiEV op zo kort mogelijke termijn wereldwijd op de markt te brengen.