KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

12-6-2008

Nederlandse zeilers in kopgroep tijdens EK 470 in Riva del Garda, Italië

Van 8 tot en met 14 juni wordt op het Italiaanse Gardameer het Europees Kampioenschap in de 470-klasse gezeild. Sven en Kalle Coster begonnen het toernooi goed, maar zakten op dag twee ver terug in het klassement. Dinsdag wisten zij zich echter te herpakken en claimden voorlopig de zevende plaats in de ranglijst. De jonge talenten Steven Le Fevre en Steven Krol varen een uitstekend toernooi en staan voorlopig derde. Bart Peeters en Olivier Bakker doen het ook goed met een tiende plek in de ranglijst.

Het EK 470 is voor Sven en Kalle Coster het laatste evenement voor de Olympische Spelen in China in augustus 2008. De broers begonnen het EK goed door de eerste race te winnen, maar ze vielen op dag twee ver terug in het klassement door een teleurstellende 16e en 21e plek. Sven Coster: Dinsdag was geen goede dag en we hadden dus wat goed te maken. De wind viel woensdag af en toe weg en de eerste race moest dan ook worden afgelast. Toch konden er uiteindelijk nog drie races gevaren worden. De Costers wisten er twee te winnen en werden eenmaal zesde. Sven Coster: Super fijn dat we ons zo hebben kunnen revancheren na die slechte dag. Overall zijn we gestegen van een 33ste naar een 7de plek. Er komen nog zeven wedstrijden aan, dus als we deze vorm vast kunnen houden kan het nog een mooie week worden.

De aanstormende talenten Steven Le Fevre/Steven Krol en Bart
Peeters/Olivier Bakker varen een bijzonder goed toernooi. Le Fevre en Krol zeilden tot nu toe vrijwel al hun races in de top tien en staan voorlopig derde op de ranglijst. Peeters en Bakker staan tiende in het algemeen klassement. Deze jonge zeilers maken allen deel uit van het Volvo Talentplan en hebben hun zinnen gezet op de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

U kunt de Costers op 18 juni persoonlijk aan de tand voelen tijdens de persconferentie van het Watersportverbond in het hoofdkantoor van Delta Lloyd in Amsterdam.

Klik op onderstaande link voor meer informatie over het EK 470 in Riva del Garda.

Internetadres:
www.fragliavelariva.it/public_new/RegataDetail.asp?RegataID=169