Vlaamse Overheid

grensoverschrijdende tewerkstelling, recente Europese ontwikkelingen'

SEMINARIE 'Vrij verkeer van werknemers: grensoverschrijdende tewerkstelling, recente Europese ontwikkelingen'

Vlaamse overheid

donderdag 12 juni 2008

Het Enterprise Europe Network organiseert op vrijdag 20 juni 2008 het gratis seminarie: "Vrij verkeer van werknemers: grensoverschrijdende tewerkstelling, recente Europese ontwikkelingen", in samenwerking met het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie.

De regeringsverklaring voorspelt belangrijke wijzigingen inzake de tewerkstelling van buitenlandse werknemers. Deze wijzigingen bestaan op dit ogenblik nog niet en zijn ook nog niet bekend. Toch is het nuttig om de huidige stand van zaken met betrekking tot tewerkstellingsmogelijkheden nader toe te lichten.

Naast een algemeen overzicht van de juridische mogelijkheden van grensoverschrijdende tewerkstelling zullen volgende onderwerpen bijzondere aandacht genieten:

- de detacheringsrichtlijn 96/71 in de praktijk;
- de tewerkstelling van werknemers uit de nieuwe lidstaten: stand van zaken; tewerkstelling in knelpuntberoepen. Wat bij opheffing van de overgangsmaatregelen ?

- de nieuwe categorieën van werknemers die vrijgesteld zijn van een arbeidskaart (onderzoekers, kaderleden...), en de toekenning van arbeidsvergunningen en arbeidskaarten binnen een opleidingscontext;
- LIMOSA: Landoverschrijdend Informatiesysteem ten behoeve van Migratieonderzoek bij de Sociale Administratie: een voorafgaandelijke registratie van alle grensoverschrijdende tewerkstelling: voorstelling van het project en toelichting van de reeds doorgevoerde wijzigingen.

De sprekers zijn Chris Botterman, Josse Barbé en Bruno De Pauw.

Het seminarie vindt plaats in het Ellipsgebouw, Koning Albert II-laan 35, 1030 Brussel. U bent welkom vanaf 9.30 uur en het seminarie begint om 10 uur en eindigt rond 12.30 uur met aansluitend een broodjeslunch en de mogelijkheid tot netwerking.

Deelname is gratis maar het aantal plaatsen is beperkt. Vooraf inschrijven is noodzakelijk, met vermelding of u al dan niet deelneemt aan de broodjeslunch. Inschrijven kan tot en met 18 juni:

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Enterprise Europe Network, Agentschap Economie, Koning Albert II-laan 35, bus 12, 1030 Brussel
Tel: 02 553 38 77
Fax: 02 553 38 20
Email: enterprise.europe@vlaanderen.be