Leger des Heils

Nieuw hoofdkantoor Leger des Heils ReShare feestelijk geopend in Oosterhout

06/12/2008
Grootste kledinginzamelaar van Nederland vestigt zich in de regio

Op woensdag 11 juni jl. is het nieuwe hoofdkantoor van Leger des Heils ReShare in Oosterhout officieel geopend. Oosterhout en omgeving zijn met de komst van ReShare een veelzijdige organisatie rijker. Leger des Heils ReShare is niet alleen de grootste kledinginzamelaar van Nederland, die de maatschappelijke doelstelling en projecten van het Leger des Heils ondersteunt, maar het is ook een milieuorganisatie die kleding en schoenen op grote schaal van afval scheidt voor hergebruik.

Download persfoto

De nieuwe vestiging in Oosterhout werd officieel geopend door burgemeester mevrouw Helmi Huijbregts en commissioner Roy Frans (algemeen leider van het Leger des Heils in Nederland). Samen hebben zij middels het legen van een kledingcontainer en het binnenrijden van een vorkheftruck met kledingzakken het nieuwe hoofdkantoor geopend.

Download persfoto

ReShare verhoogt met het betrekken van de nieuwe locatie efficiency. Verder wordt toekomstige groei mogelijk. Kapitein Robert Paul Fennema, woordvoerder van ReShare, zegt hierover het volgende: 'Met het betrekken van het nieuwe kantoor met loods kunnen wij ons logistiek proces velen malen efficiënter inrichten, waardoor er sneller, meer kleding verwerkt kan worden. Uiteindelijk gaat er zo ook meer geld naar projecten van het Leger des Heils."

Download persfoto

Het hoofdkantoor van de grootste kledinginzamelaar van Nederland was voorheen gevestigd in Roosendaal. ReShare zamelt per jaar ongeveer 27 miljoen kilo kleding in. De organisatie scheidt kleding en schoenen van het afval met als doel om deze producten te hergebruiken, zodat er minder kleding en schoenen naar de verbrandingsoven worden gebracht. De kleding wordt op verschillende manieren ingezameld, waarvan de meeste kleding door inzameling via kledingcontainers in de gemeenten wordt opgehaald. Daarnaast kent ReShare in veel gemeenten de kledinginzameling door huis-aan-huis acties en het inzamelen bij scholen en verenigingen.

Download persfoto

ReShare verkoopt het merendeel van de kleding aan textielsorteerbedrijven. Een deel van de kleding is vervolgens weer terug te vinden in de tweedehands kledingwinkels van het Leger des Heils, waar kwalitatief goede kleding tegen sociale prijzen wordt verkocht. Van de opbrengst van de verkochte kleding worden verschillende projecten van het Leger des Heils in binnen- en buitenland bekostigd. Ook worden van de ingezamelde kleding noodvoorraden aangehouden voor nationale en internationale rampen en calamiteiten.