Gemeente Groningen

Stadsmonitor 2008: werkgelegenheid in Groningen groeit Het aantal werkzoekenden in Groningen is historisch laag. De werkgelegenheid groeit en ook het aantal mensen met een uitkering daalt. Wel heeft de stad dringend behoefte aan nieuwe ruimte voor bedrijven. En hoewel er in 2007 voor het eerst sinds jaren weer meer dan duizend woningen zijn gebouwd, vertrekken nog steeds veel gezinnen naar omliggende gemeenten.

Dat blijkt uit de Stadsmonitor 2008 van de gemeente Groningen. Daarin meet de gemeente elk jaar of de doelen van burgemeester en wethouders worden gehaald en hoe deze resultaten zich ontwikkelen ten opzichte van voorgaande jaren en landelijke cijfers.

Minder schooluitvallers
Groningen groeit gestaag. Het aantal inwoners stijgt. Ook trekken de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool samen meer studenten. Met de jeugd gaat het steeds beter. Het aantal voortijdig schoolverlaters is gedaald, ook onder allochtonen, en steeds meer jongeren hebben tenminste een VMBO-diploma. Wel kampen steeds meer Stadjers met overgewicht, hoewel de cijfers in Groningen beter zijn dan de landelijke trend.

Begroting 2009
Het college van B&W heeft de Stadsmonitor 2008 aangeboden aan de gemeenteraad, samen met de trendrapportage Leefbaarheid en Veiligheid en de Voorjaarsbrief. Daarmee kan de raad in haar vergadering van woensdag 25 juni richtinggevende uitspraken doen voor de begroting voor 2009.
Een papieren versie van de Stadsmonitor is verkrijgbaar bij het Gemeentelijk Informatie Centrum aan de Kreupelstraat 1.

Gepubliceerd op: donderdag 12 juni 2008
donderdag 12 juni 2008:
Stadsmonitor 2008: werkgelegenheid in Groningen groeit donderdag 12 juni 2008:
B&W: straks stemmen in stemlokaal naar keuze in Groningen
Oud-voetballer Piet Fransen opent Piet Fransenlaan donderdag 5 juni 2008:
openstadhuis