Gemeente Hellevoetsluis


Project Buurtaanpak ook van start in Kulck-Noord. Wethouder Joosten geeft startsein `

Op dinsdagavond 27 mei heeft wethouder Joosten het startschot gegeven voor het project Buurtaanpak (Impuls Wijkbeheer) in Kulck-Noord in de wijk Noord-West. Dit gebeurde tijdens de eerste bijeenkomst met de buurtbewoners van de straten Ireneplaats, Willem Alexanderplaats en Bernhardplaats. Tijdens deze bijeenkomst in de aula van basisschool De Brug konden buurtbewoners aangeven wat de aandachtspunten in hun wijk zijn.De overlast van hondenpoep, parkeerproblemen, speelplekken en de kwaliteit van de bestrating zijn zaken die vaak genoemd werden.

Positief aan de buitenruimte in hun wijk vinden de bewoners het water, de verlichting en veiligheid. De uitkomsten van deze avond zullen worden gebruikt in een enquête die het wijkbeheer binnenkort in de gehele buurt huis-aan-huis zal gaan uitvoeren. Op basis van de enquête zullen er mede door de bewoners zelf herinrichtings- en onderhoudsplannen worden opgesteld. Bewoners konden zich nu al aanmelden voor deelname aan het op te stellen kwaliteitsteam. Leden van dit team zullen de plannen en ontwikkelingen op de voet volgen.

Deze week stonden er nog meer startactiviteiten in het kader van de buurtaanpak op stapel. Woensdag worden er activiteiten voor kinderen georganiseerd in het kader van de Nationale Straatspeeldag. De kinderen gaan met fototoestellen de buurt in om foto's te maken van wat er volgens hen leuk of juist minder leuk is aan hun buurt. Na het foto's maken wordt er een spel gehouden.
Op zaterdagmiddag 31 mei wordt er een schouw gehouden in de buurt, waarbij buurtbewoners tijdens een wandeling door de buurt kunnen laten zien wat zij mooie en minder mooie plekken vinden.

Het wijkbeheer werkt aan de wijken. In 2008 gaat de gemeente de kwaliteit van de woonomgeving in een aantal buurten verbeteren. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de bewoners. Er wordt niet eerst een uitvoeringsplan gemaakt, maar bewoners kunnen zelf aangeven wat er in hun ogen beter moet in hun buurt. Denk bijvoorbeeld aan het groen, bestrating, 30 km zones, parkeerplaatsen, veilige routes, verlichting, minicontainers, speelplekken, oplossingen voor hondenpoep... Noem maar op. De wensen en ideeën van bewoners staan centraal bij deze aanpak.

Samen met Maasdelta, de politie, de gemeente en de adviesgroep Wijkbeheer is gekozen in welke buurten in 2008 als eerste aan de slag wordt gegaan. Als eerste is er in maart gestart in een gedeelte van de buurt Gorsingen Hoeck in de wijk Struyten en nu is dus ook het project van start gegaan in Kulck-Noord, Hellevoetsluis Noord-West.

05/28/2008