Sanoma Uitgevers


Buitelaar benoemd tot COO Digital Media

---

12.06.08
Op 15 augustus treedt Michiel Buitelaar (45) als Chief Operations Officer Digital Media in dienst bij Sanoma Uitgevers. Buitelaar vervangt de recent afgetreden Paul Molenaar en wordt verantwoordelijk voor alle digitale media activiteiten van het mediaconcern Sanoma in Nederland.

Buitelaar heeft uitgebreide kennis en ervaring in de mediasector, opgedaan in diverse directiefuncties, onder andere bij Ben, Orange, KPN en Endemol. Momenteel is Buitelaar Senior Executive Director bij Endemol. Daarvoor was hij Directeur Consumentenmarkt van KPN en verantwoordelijk voor alle televisie- en internetactiviteiten (waaronder Planet, XS4all, Het Net). Onder zijn leiding verdubbelde het marktaandeel breedband van KPN.

In de functie van COO Digital Media is Buitelaar verantwoordelijk voor alle digitale media activiteiten van Sanoma in Nederland, waaronder de activiteiten van ilse media. Buitelaar vormt samen met CEO Dick Molman en COO Print Henk Scheenstra het directieteam van Sanoma Uitgevers.

Buitelaar is enthousiast over zijn benoeming: Ik ben gevraagd om de digitale koers van Sanoma verder vorm te geven. En dat is bij een ambitieuze club als Sanoma een enorm interessante uitdaging. Ik zie uit naar mijn hands-on rol bij Sanoma de combinatie van de bladen en de online assets van ilse media - daar ligt een geweldige basis waar de komende jaren nog meer uit te halen is.

CEO van Sanoma Uitgevers, Dick Molman verheugt zich zeer op de samenwerking: Wij zijn ervan overtuigd dat Michiel, met zijn visie en brede relevante ervaring in onze branche, de juiste persoon is om verder inhoud te geven aan onze multimediale ambities en strategie.