Provincie Groningen

uitgereikt aan Mbo-studenten Netwerkbijeenkomst ondernemers: eerste microkredieten uitgereikt aan Mbo-studenten 12 juni 2008

Op maandag 9 juni heeft een netwerkbijeenkomst voor potentiële, startende en gevestigde ondernemers plaatsgevonden in het sportcentrum van het Alfacollege. Tijdens de bijeenkomst reikten gedeputeerde Hans Gerritsen en Huib van den Burg, algemeen directeur van de Rabobank microkredieten uit aan twee studenten. Martin Drent, op dit moment commercieel manager bij BV Veendam, nam de opening van een nieuwe netwerksite voor ondernemers voor zijn rekening.

In 2005 kwam slechts 2,8 procent van de nieuwe, Nederlandse ondernemingen uit Groningen. Met als doel het ondernemerschap in het Noorden te stimuleren en zo meer bedrijvigheid en werkgelegenheid te creëren, heeft de provincie Groningen twee jaar geleden een ondernemersplatform opgericht met inmiddels ruim 200 leden. Het platform is een netwerk waarin potentiële, startende en gevestigde ondernemers elkaar ontmoeten. Dit gebeurt tijdens bijeenkomsten die regelmatig georganiseerd worden en nu ook via de nieuwe website.

Ondernemersnetwerk Groninc.nl
Op de website staat onder andere informatie over innovatieve projecten, geplande evenementen en bijeenkomsten. Daarnaast is het een ontmoetingsplek waar je in contact kunt komen met andere ondernemers om informatie uit te wisselen en discussies te voeren. Nieuwe innovatieve ideeën kunnen hier gedeeld en gezamenlijk verder ontwikkeld worden. Het adres van de nieuwe website is www.groninc.nl.

Microkrediet voor studenten
Tijdens de bijeenkomst was de officiële aftrap van een nieuw project, het microkrediet voor Mbo-studenten die een onderneming willen beginnen. Studenten kunnen daarmee maximaal 10.000 euro lenen om een eigen onderneming op te zetten. Gedeputeerde Gerritsen en Huib van den Burg hebben aan twee ondernemende studenten een microkrediet uitgereikt. In totaal zijn er twintig kredieten beschikbaar. Initiatiefnemers van dit project zijn het Alfa-College en het Noorderpoortcollege.

Een uitgebreid verslag van de bijeenkomst kunt u vinden op de website Groninc.nl.

Eerste microkredieten uitgereikt aan Mbo-studenten

12 juni 2008