Gemeente Schiedam


Juni

Start werkzaamheden Groenelaan

11 juni 2008

Na een tijd van intensief overleg en uitgebreide planvorming gaan in week 24 de werkzaamheden aan de Groenelaan van start. Wethouder Maarten Groene geeft hiervoor op woensdag 11 juni om 16.30 uur de officiële aftrap. De belangrijke winkelstraat in Schiedam-Zuid zal van 11 juni tot 3 oktober in fases een uitgebreide facelift krijgen (tijdens de bouwvak in week 31 en 32 vinden geen werkzaamheden plaats).

De rijweg wordt voorzien van bestaande en nieuwe gebakken straatstenen. De trottoirs worden voorzien van nieuw materiaal bestaande uit betontegels en gebakken straatstenen. Daarnaast wordt nieuw straatmeubilair geplaatst. In de plannen is rekening gehouden met de komst van ondergrondse vuilcontainers. Er is echter nog geen definitief plaatsingsplan voor de gehele wijk. De plaatsing van de ondergrondse vuilcontainers op de Groenelaan wordt dan ook niet in de uitvoering meegenomen.

de Groenelaan

Het ontwerp is te zien in het wijkgebouw van Bewonersvereniging Schiedam-Zuid aan de Leliestraat 10 van maandag tot en met donderdag van 9.30 tot 17.00 uur (gesloten tussen 13.00 en 14.00 uur. Informatie over andere mogelijke tijdstippen via 010-473 0503). De werkzaamheden aan de Groenelaan vinden plaats van maandag tot en met vrijdag tussen ongeveer 7.00 uur en 18.00 uur.

Verkeershinder Groenelaan
Het verkeer ondervindt hinder van de werkzaamheden. Tijdens de duur van de werkzaamheden is steeds een gedeelte van de Groenelaan niet bereikbaar. Ook zullen er (steeds andere) omleidingen worden aangegeven, afhankelijk van het gedeelte van de Groenelaan dat wordt herbestraat. Alle omleidingen worden met borden aangegeven.

Bewoners kunnen hun auto tijdelijk niet overal in de straat parkeren. De Groenelaan is wel bereikbaar voor het werkverkeer en de hulpdiensten. Er worden rijplaten neergelegd om de woningen in geval van calamiteiten bereikbaar te houden. Bromfietsers, fietsers en voetgangers kunnen tijdens de duur van de herbestratingswerkzaamheden hinder ondervinden. Voor hen worden tijdelijke voorzieningen als loopplanken getroffen.

Bevoorrading winkels
Voor het laden en lossen van goederen voor de winkels zal minder ruimte beschikbaar zijn. De Groenelaan zal tijdens de werkzaamheden niet bereikbaar zijn voor vrachtwagens met oplegger/aanhanger, met uitzondering van week 31 en week 32.

Huisvuil
Omwonenden wordt vriendelijk verzocht om huisvuil aan te bieden op de hoek van de straat die voor de vuilniswagen van IRADO via de zijstraat te bereiken is.