Gemeente Bunnik


Burgemeester Van Rijnbach vertrekt naar Etten-Leur

In een openbare vergadering op maandag 26 mei heeft de gemeenteraad van Etten-Leur de huidige Bunnikse burgemeester mevrouw H. van Rijnbach- de Groot unaniem voorgedragen om de heer J.A.M. van Agt per
1 september 2008 op te volgen. Van Agt verlaat de Brabantse gemeente omdat hij op 1 augustus a.s. met pensioen gaat.Etten-Leur wordt de derde gemeente, na Rozendaal en Bunnik, waar Van Rijnbach burgemeester wordt. Daarvoor was zij wethouder in de gemeente Driebergen-Rijsenburg. In die gemeente begon zij haar politieke loopbaan in 1978 als raadslid.

In een eerste reactie laat Van Rijnbach weten dat zij het aan de ene kant jammer vindt om Bunnik te verlaten, maar dat haar in Etten-Leur een mooie uitdaging wacht. "De vertrouwenscommissie zocht een sociaal persoon met ruime bestuurlijke ervaring. De commissie vindt dat ik dus prima in dat profiel pas. Met ruim 40.000 inwoners is Etten-Leur ook flink groter dan Bunnik. Voor mij een mooie gelegenheid om die persoonlijke kwaliteiten op een iets grotere schaal te kunnen laten zien."

Na de bekendmaking van de voordracht is mevrouw Van Rijnbach dinsdagavond 27 mei op kennismakingsbezoek in Etten-Leur geweest. Daar heeft zij het college van B&W, de fractievoorzitters, raadsleden en burgerleden van de raad ontmoet. "Het is altijd goed je zo snel mogelijk aan je nieuwe collega's voor te stellen. Maar verder zal ik mij nog niet met de inhoudelijke gang van zaken in Etten-Leur bezighouden. Ik begin er op 1 september en het laatste wat ik wil is mijn voorganger voor de voeten gaan lopen. Bovendien wil ik mijn werk in Bunnik zo goed mogelijk achter laten."

burgemeester Van Rijnbach