Gemeente Beek


Wethouder Van Es deelt Geldkoffers uit aan Beekse basisscholen

Beek, 11 juni 2008

Het voorkomen van schulden is één van de speerpunten die de gemeente Beek in haar minimabeleid heeft opgenomen. Om het groeiend aantal jongeren met geldproblemen tegen te gaan, is het belangrijk om al op de basisschool aandacht te besteden aan het op een goede manier omgaan met geld. Onderzoek laat zien dat mensen die in hun jeugd hebben leren omgaan met geld, dat ook later goed blijken te kunnen.

Wethouder Van Es deelt Geldkoffers uit aan Beekse basisscholen.

Wethouder Van Es overhandigt binnenkort aan alle basisscholen binnen de gemeente Beek de Geldkoffer en de Zakgeldkrant. Beide zijn een uitgave van het Nibud (het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting).

Dit is een compleet lespakket over omgaan met geld, bestemd voor het basisonderwijs, waarmee leerlingen onder andere leren dat verstandig omgaan met geld betekent dat je keuzes moet maken.

De Geldkoffer is bedoeld voor de bovenbouw van het basisonderwijs. Aan de hand van creatieve opdrachten en spelletjes wordt onder andere uitgelegd hoe men vroeger betaalde, hoe elektronisch betalen in zijn werk gaat en hoe je een vals biljet herkent.