ABVAKABO FNV

Aanvulling op sociaal plan nodig bij ontmanteling MOA

Op 10 juni 2008 hebben ABVAKABO FNV, CNV Publieke Zaak en de LAD weer overleg gevoerd met GGD Nederland als woordvoerder van de Stichtingen MOA (Medische Opvang Asielzoekers). Daarbij is de bond geïnformeerd over de voorgenomen gunning van de toeleiding van asielzoekers naar de zorg aan Menzis. Het COA meldt in een persbericht dat de voorkeur uitgaat naar Menzis. Onder andere omdat de kennis en kunde van de praktijkverpleegkundigen in het aanbod van Menzis behouden kan blijven. Het is vooralsnog onduidelijk wat dat betekent. Op een later moment moet blijken of daarmee de werkgelegenheid van praktijkverpleegkundigen veilig gesteld kan worden

Dit leidt bij de bonden tot de conclusie dat mettertijd overleg gevoerd dient te worden met het COA, Menzis en de stichtingen MOA/GGD Nederland om ervoor te zorgen dat werkgelegenheid en inkomen zo goed mogelijk veilig gesteld kunnen worden.

Het gaat dan uiteraard niet alleen om de belangen van de praktijkverpleegkundigen maar om alle werknemers, die door de ontmanteling bedreigd worden met verlies van werk en inkomen.

Lees meer in de nieuwsbrief.