Politie Gelderland-Midden

Velpenaar aangehouden na mishandeling

Publicatiedatum: 12-6-2008 13:04:19

RHEDEN - Een 38-jarige man uit Velp is woensdagavond door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou een achttienjarige vrouw uit Rheden hebben geslagen en geschopt.

De vrouw reed die avond met haar 20-jarige zus over de Zutphensestraatweg in de richting van Rheden. De man zou op zeer korte afstand achter hen hebben gereden. Op de Oranjeweg stopte de vrouwen om even een brief te posten. De man zou toen ook uitgestapt zijn en tegen hen geschreeuwd hebben dat zij geen sigarettenpeuken uit het raam moeten gooien. De Velpenaar zou hierbij diverse scheldwoorden hebben gebruikt. Toen het tweetal ontkende iets naar buiten te hebben gegooid zou hij de achttienjarige vrouw geslagen en geschopt hebben. Daarna zou hij ervandoor zijn gegaan. De politie werd gebeld, waardoor de man even later aan kon worden gehouden in zijn woning. Na verhoor is hij op vrije voeten gesteld. De man bekende de vrouw te hebben geslagen. Tegen hem is proces - verbaal opgemaakt. (08-082322)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Drietal aangehouden na vernieling auto's

Publicatiedatum: 12-6-2008 13:02:37

ARNHEM - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag drie Arnhemmers in de leeftijd van achttien en negentien aangehouden. De jongens worden verdacht van het vernielen van meerdere auto's.

De politie kreeg een melding van een getuige die gezien had dat een drietal jongens die nacht over auto's aan het lopen waren aan de Thorbeckestraat. Even later, omstreeks vier uur, kwam een tweede melding van een getuige die glasgerinkel had gehoord aan de Schavenmolenstraat. Agenten troffen op de Thorbeckestraat drie auto's aan waarvan de buitenspiegels waren vernield. Ook aan de Schavenmolenstraat bleken spiegels van drie auto's vernield te zijn. Van één auto was tevens een vlaggenstok afgebroken. Even later werden een drietal jongens aangetroffen op de Willem van Gulikstraat, die een vlaggenstok bij zich hadden. Zij voldeden aan het signalement van de getuigen. Het drietal werd aangehouden op verdenking van vernieling. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.
(08-082419)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---