Gemeente Leidschendam-Voorburg


Inspraak nota "Schaken met paard en landschap" uitgesteld

12 juni 2008 - Vorige maand is in Stompwijk een informatieavond gehouden over de nota "Schaken met paard en landschap". Tijdens deze bijeenkomst is de nota, die op 22 april 2008 door burgemeester en wethouders is vastgesteld, aan alle belangstellenden gepresenteerd en toegelicht. Daarbij is stilgestaan bij de gebieden waar het houden van paarden toegestaan is en in welke vorm het is toegestaan om paarden te houden. Verder is ook aangegeven hoe de landschappelijke inpassing moet plaatsvinden om verrommeling van het landschap tegen te gaan.

De (inhoud van de) nota is echter nog niet af. De nota betreft een concept visie, waarop iedereen nog de gelegenheid zal krijgen om in te spreken (inspraak). Tijdens de avond bleek er een grote behoefte te zijn om specifiek over een aantal onderwerpen met de gemeente in gesprek te gaan. Wethouder Houtzager heeft toegezegd om met belanghebbenden en deskundigen, die zich hebben aangemeld of door de gemeente zijn benaderd, om de tafel te gaan. Op deze manier kan een zinvolle bijdrage worden geleverd aan het paardenbeleid en kan het draagvlak hiervoor worden vergroot. De voorbereidingen hiervoor zijn volop in gang en betrokkenen ontvangen hierover apart bericht.

In verband hiermee wordt de inspraak op de nota, die gepland stond van 6 juni tot en met 3 juli 2008, uitgesteld tot na de gesprekken met de belanghebbenden en deskundigen. Naar verwachting start de inspraakperiode nu in september 2008.