Veilig Amsterdam


Stadsdeel Zuideramstel: Veiligheidspakketten voor de Rijnstraat

Rijnstraat

Downloads

* Scorekaart Veilig Ondernemen 2007 eindrapportage


* Winkeldiefstal en overvallen

Kijk ook bij


* Platform Criminaliteitsbeheersing Amsterdam-Amstelland

12 juni 2008

Op vrijdag 13 juni worden veiligheidspakketten uitgereikt aan de winkeliers in de Rijnstraat. Om 10.00 uur overhandigt portefeuillehouder economische zaken Paul Slettenhaar het eerste pakket aan ondernemer Ruud van Dillemen van de winkel Sparetime in de Rijnstraat 205.

Hij doet dit in aanwezigheid van Eddo Nijenhuis buurtregisseur politie, Ko de Ruiter voorzitter van de winkeliersvereniging en Ton Geuzendam adviseur Kamer van Koophandel. De veiligheidspakketten zullen aan alle winkeliers in Zuideramstel uitgereikt worden.

Verheugd
Portefeuillehouder Paul Slettenhaar:âIk ben zeer verheugd met deze actie. Er zijn maar weinig bedrijfstakken waarin eigenaars en hun personeel zo vaak blootstaan aan vormen van criminaliteit. Met elkaar kunnen we daar iets aan doen.â

Heel Amsterdam
In het pakket zitten stickers met praktische tips, aanbevelingen en een checklist om de veiligheid van deze ondernemingen te vergroten. Samen met het bedrijfsleven, de politie en de gemeenten worden deze pakketten in juni persoonlijk aan alle winkeliers en horecaondernemers in Amsterdam overhandigd. Omdat veilig ondernemen alleen door samenwerking bereikt wordt, werkt de KvK Amsterdam met de politie en gemeenten samen in het Platform Criminaliteitsbeheersing Amsterdam-Amstelland (PCA) om de criminaliteit tegen ondernemers tegen te gaan.

Noodzaak
Het onderzoek Scorekaart Veilig Ondernemen 2007 toonde aan dat ongeveer driekwart van de winkels- en horecabedrijven slachtoffer is van enige vorm van criminaliteit. Met de persoonlijke overhandiging van het pakket willen de PCA-partners duidelijk maken dat het noodzakelijk is dat ondernemers aandacht besteden aan veiligheid. De actie attendeert ze op maatregelen die zij zelf kunnen treffen. Vaak zijn deze maatregelen van organisatorische aard, eenvoudig en kosteloos aan te passen.