Gemeente Venlo


Ondergrondse glas- en textielcontainers

12-6-2008

Venlo, Blerick en Arcen en Velden krijgen nog dit jaar ondergrondse glas- en textielcontainers. De ondergrondse containers vervangen de huidige containers in de milieuparkjes in de wijken.

De ervaringen in Venlo met ondergrondse containers bij de hoogbouw zijn heel positief, aldus wethouder Twan Beurskens (Stadsbeheer & Verkeer). De containers geven een geweldige kwaliteitsimpuls aan de openbare ruimte.

Vorig jaar zijn in Belfeld en Tegelen al ondergrondse glas- en textielcontainers geplaatst. Deze ondergrondse containers zorgen niet alleen voor een beter straatbeeld. De opslagcapaciteit is groter en daarnaast is de geluidsoverlast, door het kapot vallen van glas in de container, sterk gereduceerd.

De huidige bovengrondse glas- en textielcontainers in Venlo en Blerick worden helemaal vervangen. Venlo krijgt achttien ondergrondse glascontainers en vijftien textielcontainers. In Blerick komen dertien glas- en twaalf textielcontainers. Gelijktijdig worden op kosten van Venlo de glasbollen in de gemeente Arcen en Velden vervangen door drie ondergrondse glascontainers. Venlo en Arcen en Velden worden in 2010 één gemeente, we nemen daar nu alvast een klein voorschot op door de glascontainers gelijktijdig te vervangen, zegt Beurskens.