Gemeente Den Haag

Emancipatie homo's op raadsagenda Foto: Google
(foto: Google)

Het collegevoorstel Aanpak Parkeren in Woongebieden is gepland voor de raadsagenda van 12 juni aanstaande. Over dit onderwerp spraken bewoners in op 29 mei jl. tijdens een commissievergadering. Ook staat homo-emancipatie en de gebiedsvisie Holland Spoor op de agenda.

Parkeren
Om te bepalen in welke woonwijken betaald parkeren een oplossing is, onderzocht het college in welke buurten er sprake is van parkeeroverlast. Op basis van een andere analyse per buurt is bepaald wat de mogelijke oorzaken zijn. Bewoners van de betreffende woonwijken willen voorkomen dat betaald parkeren wordt ingevoerd, omdat dit onder meer hinderlijk zou zijn voor bezoekers.

Gebiedsvisie Hollands Spoor
Het station Hollands Spoor en omgeving moet weer een levendig en aantrekkelijk stukje van de Haagse binnenstad worden. Verschillende fracties vonden de visie erg ambitieus, zoals eerder gemeld in de commissievergadering Stedelijke ontwikkeling en Ruimtelijke Ordening (SRO).

Homo-emancipatienota
De kernpunten van de nota zijn: sociale acceptatie en de vrijheid om als homoseksueel, lesbienne of biseksueel voor je geaardheid uit te komen en in het verlengde daarvan het scheppen van een kleimaat van solidariteit, respect, veiligheid, zelfbeschikking en gelijke kansen. De meeste fracties konden in voorgaande commissievergaderingen hiermee instemmen, doch over de uitvoering van de nota ontstond discussie.

Deze vergadering begint om 19.30 uur en vindt plaats in de raadzaal. Dit is live te zien via Den Haag TV en politiek.residentie.net.