Gemeente Schiedam


Juni

Vrijwilligersfeest krijgt een vervolg

09 juni 2008

Voor het Vrijwilligersfeest 2008, dat donderdag 12 juni wordt gehouden, is een overweldigend aantal aanmeldingen ontvangen. Daarom is besloten in september een extra feestavond te organiseren om alle belangstellenden een leuke avond te kunnen bieden.

Ongeveer 1100 personen hebben zich de afgelopen weken voor het Vrijwilligersfeest aangemeld. Het feest zal worden gehouden op de James Cook van de Spido. Dit schip is echter te klein voor zon groot gezelschap. Daarom zal in september nog een tweede avond worden gehouden met een identiek programma. De uitnodigingen worden verzonden op volgorde van aanmelding.

Het Vrijwilligersfeest wordt aangeboden door burgemeester en wethouders van Schiedam en de organisatie is in handen van het Steunpunt Vrijwilligerswerk Schiedam. Doel van het feest is om vrijwilligers te bedanken voor de belangrijke bijdrage die zij leveren aan de Schiedamse samenleving. Onderdeel is de bekendmaking van de Vrijwilliger van het jaar.
Dit gebeurt door burgemeester Verver en wethouder Daskalakis. De verkiezing zal nu over de twee avonden worden verdeeld. De eindwinnaar zal tijdens de tweede feestavond in september bekend worden gemaakt. Deze zal worden gekozen uit een voorverkiezing van winnaars in verschillende categorieën. Deze categorieën zijn: hulpverlening en zorg; educatie, sociaal-culturele vorming en cultuur; recreatie, hobby en sport; en overigen.

Tijdens het Vrijwilligersfeest treden diverse artiesten op, waaronder Lee Towers! De avond zal worden gepresenteerd door Leonie Sazias.