Gemeente Roermond

Praktisch verkeersexamen 2008

12 Juni - verkeersexamen Donderdag 12 juni a.s. doen de zevende en/of achtste jaarsleerlingen van de Roermondse basisscholen, evenals in voorgaande jaren, hun uiterste best om het praktisch verkeersexamen te halen. Op 17 april jl. hebben al 500 schoolkinderen het theoretische gedeelte afgelegd. Wethouder IJff van Verkeer is s ochtends bij de aftrap aanwezig.

Van 9.30 tot 13.00 uur fietsen zon 390 leerlingen een ongeveer 6 kilometer lang traject door de Roermondse binnenstad. Onderweg wordt het verkeersgedrag van de kinderen gecontroleerd en beoordeeld door hulpouders. De organisatie van dit verkeersexamen ligt in handen van de Fietsersbond afdeling Midden-Limburg, in opdracht van de Gemeente Roermond.

Medewerkers van Stadstoezicht controleren vooraf de fietsen van de deelnemers. De start van de eerste scholieren op het Kloosterwandplein is gepland om 9.30 uur. De laatste groep begint rond 13.00 uur aan de praktijkproef. De route kan in ongeveer 25 minuten worden gereden.

Deze praktijkproef is een goede voorbereiding op de zelfstandige deelname aan het verkeer van de scholieren, die na de vakantie naar het voortgezet onderwijs gaan.

Publicatiedatum: 9-6-2008 Bijgewerkt: 9-6-2008