Gemeente Rotterdam

Op donderdag 12 juni a.s. vergadert de gemeenteraad vanaf 14.00 uur in de raadzaal van het stadhuis. De vergadering wordt live uitgezonden op deze website.

Motie Rotterdamse talenscholen
De PvdA diende vorige raadsvergadering een motie in waarin het college werd verzocht om de komende drie jaar de stichting Rotterdamse talenscholen substantieel te ondersteunen. De uitslag van de stemming werd 22 tegen en 22 voor. Daarom wordt de motie opnieuw in stemming gebracht.

Voorbereidingsbesluit gronden langs spoorlijn Rotterdam-Gouda Verder staat op de agenda het nemen van een voorbereidingsbesluit voor gronden gelegen langs de spoorlijn Rotterdam-Gouda, tussen het viaduct Rozenlaan en het viaduct rijksweg A20.

Voorstel burgerinitiatief Oud-Hillegersberg als beschermd stadsgezicht Daarnaast bespreekt de raad het voorstel met betrekking tot het burgerinitiatief Oud-Hillegersberg als beschermd stadsgezicht. Er is een burgerinitiatief ingediend tot aanwijzing van de oude kern van Hillegersberg en de aangrenzende Bergse Voorplas en Bergse Achterplas tot beschermd dorps- en/of stadsgezicht.

En verder
Ten slotte komen het Voorstel tot vaststelling van de Verordening nadeelcompensatie Lage Erfbrug en het herziene stedenbouwkundig plan Stationskwartier aan de orde.