Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Wheels4all informatieavond in Driebergen-Rijsenburg op donderdag 12 juni

Gedeeld autogebruik is een formule waarbij verschillende bewoners dezelfde auto na elkaar gebruiken. Het systeem van deelautos is zeer handig voor mensen die soms een auto nodig hebben; korte ritjes maken en er niet over (willen) denken een tweede, of in sommige gevallen een eerste auto aan te schaffen. Het systeem is voor kort gebruik aanmerkelijk voordeliger en makkelijker dan een huurauto.

U kunt hiervoor een abonnement afsluiten, bij bijvoorbeeld Greenwheels of Wheels4all, om op ieder gewenst moment een auto te reserveren. Wanneer u gebruikt maakt van een deelauto betaalt u abonnementsgeld per maand en een bedrag per kilometer.

Op dit moment zijn er twee Greenwheels autos in Driebergen. Wheels4all heeft al verschillende autos in de omgeving (o.a. in Zeist, Odijk, Bunnik, Veenendaal), en wil ook starten in Driebergen. Daarvoor zijn ze op zoek naar geinteresseerden. Donderdagavond 12 juni, 19.30 uur organiseert Wheels4all op basisschool de Uilenburcht in Driebergen een informatiebijeenkomst over de mogelijkheden. Enthousiaste Wheels4all gebruikers uit Zeist zijn dan ook aanwezig om hun ervaringen te delen.

De gemeente ondersteunt dit soort initiatieven. Het vermindert autobezit, het aantal gereden kilometers en bevordert het openbaar vervoer en fietsgebruik. Hierdoor wordt de leefbaarheid en de bereikbaarheid bevorderd. Voor iedereen die geen auto heeft, maar wel af en toe een auto nodig heeft, is gedeeld autogebruik ideaal. Rijdt u minder dan 10.000 kilometer per jaar dan bent u met een deelauto goedkoper uit. Abonnementen beginnen met 5 euro per maand. Meer informatie over de mogelijkheden van deelautos: www.wheels4all.nl ; www.greenwheels.nl

Wheels4all informatieavond
Donderdag 12 juni om 19.30 uur in de Uilenburcht, Jagersdreef 145, Driebergen
Meer informatie over 12 juni: Émile van Dantzig, 030-2286751 emile.van.dantzig@wheels4all.nl of Marianne van de Glind 030-6919209 m.vandeglind@tiscali.nl

Laatst gewijzigd: 6 juni 2008