Gemeente Waterland


Kinderen laten meedoen, meedenken en meebeslissen over hoe hun leefomgeving eruit moet zien. Dat is waar de gemeente Waterland graag aan wil bijdragen. Daarom wordt er voor de derde keer een vergadering van de kindergemeenteraad gehouden. Kinderen bedenken zelf ideeën en maken plannen om hun leefomgeving leuker, veiliger of gezelliger te maken. Presenteren, kiezen en beslissen doen ze donderdag 12 juni 2008 (van 9.00 tot 12.15 uur) na een heus debat tijdens de vergadering van de kindergemeenteraad.

De kindergemeenteraad bestaat uit twee afvaardigingen van vier kinderen uit groep 7 en drie afvaardigingen van vier kinderen uit groep 8 van de deelnemende basisscholen in Waterland. Dit jaar doen de basisscholen uit de kernen Broek in Waterland, Ilpendam en Marken mee. Deze scholen verzamelden in de afgelopen maanden ideeën en de kinderen kozen daaruit het beste voorstel. De afvaardigingen van de leerlingen gaan 12 juni naar het gemeentehuis, om tijdens de vergadering van de kindergemeenteraad hun voorstellen te presenteren en in debat te verdedigen. In totaal bespreken de kinderen vijf wat verder uitgewerkte voorstellen. Dat doen ze onder leiding van de voorzitter van de echte gemeenteraad, burgemeester Jongmans. Uiteindelijk bepalen alle kindergemeenteraadsleden door middel van stemming welke verbeteractie het beste is. De winnende groep leerlingen ontvangt van de gemeente maximaal
10.000,- om het voorstel te realiseren .

Wie meer wil weten over de kindergemeenteraad kijkt, bij de te dowloaden documenten hieronder, voor de voorstellen.

Programma Kindergemeenteraadsvergadering (donderdagochtend 12 juni 2008)
Kinderraadsvoorstel (Randwijk)
Kinderraadsvoorstel (KiBiDi, Sint Sebastianus Ilpendam) Kinderraadsvoorstel (Speelparadijs, groep 7 De Havenrakkers Broek in Waterland)
Kinderraadsvoorstel (Volleybalveld, groep 8 De Rietlanden Marken)
Kinderraadsvoorstel De Rietlanden Groep 7