RTL Group

RTL Sterrenvoetbalteam brengt EK-single uit

Na alle successen op het voetbalveld, breidt het RTL Sterrenvoetbalteam de core business uit naar de hitlijsten. Een in de kleedkamer geboren overwinningsyell van de cameragenieke selectie is met een knipoog geëvolueerd in de EK-single Van Binnenuit Oranje. Het nummer ligt vanaf volgende week in de winkel en is dan ook via de bekende internetadressen te downloaden.

Na afloop van één van de talloze zeges van het vriendenteam, ontaardde de kleedkamer in een muzikaal bacchanaal. Deze hierna telkens terugkerende samenzang vormt de basis voor het refrein van Van Binnenuit Oranje (la-la-la), dat vervolgens is verfijnd met (tekstuele) coupletten. De zangpartijen van het uptempo nummer zijn zowel solo als in koor ingezongen. Daarbij bleken de traptechniek, balbeheersing en het loopvermogen van de spelers de grootste kwaliteiten.

Het team is van 12 t/m 18 juni bij het EK aanwezig, om te voetballen op de Oranjecamping, om Oranje aan te moedigen tegen Frankrijk en Roemenië en om op te treden.

De aftrap van het RTL Sterrenteam vond op zondag 11 december 2005 plaats in het Gelredome, tegen oud-Vitesse als voorwedstrijd voor Vitesse - Ajax. Sindsdien gaven de bekende balvirtuozen acte de présence bij jubilerende clubs in het land, goede doelen, feestweken, Open Dagen van profclubs en bij het WK-voetbal 2006 in Duitsland. In totaal hebben ruim 35 BNers één of meerdere malen meegedaan, maar vaste basisspelers zijn Bas Muijs (ex-GTST en Voetbalvrouwen), Antonie Kamerling (Voetbalvrouwen), John Williams (Help Mn Man Is Klusser), John van den Heuvel (RTL Boulevard), Joris Putman (ex-GTST en Van Kavel Tot Kasteel), Sander Janson (CampingLife) en Nick Nielsen (ex-Lijn 4), bijgestaan door rapper Baas B, Tim Akkerman (zanger van Di-rect), Quintis Ristie (Raymann Is Laat), Regi Blinker (ex-Feyenoord), Sascha Visser (ONM en TMF) en musicalster Charly Luske. Ook Lange Frans, Ali B, Jorgen Raymann, Humberto Tan (RTL Voetbal), Dries Roelvink, Jody Bernal, Wilbert Gieske (GTST), Frits Wester (RTL Nieuws), Jeroen Latijnhouwers (Editie NL), Grad Damen, Winston Post (ex-GTST) en judoka Dennis van der Geest (71 Graden Noord) hebben de afgelopen jaren wel eens meegespeeld.

De muzikale backbone van het team bestaat uit Bas Muijs, Quintis Ristie, Charly Luske en John Williams. De single wordt uitgegeven door Roadstar Records.

Voor meer info:

-www.rtl.nl/sterrenvoetbal

-Jaap Paulsen, tel. 035 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl