Gemeente Vlaardingen


Gemeenteraad zet praatpaal in scholen

16 mei 2008

Wat moet er voor jongeren in Vlaardingen veranderen? Dat wil de gemeenteraad graag weten. Daarom organiseert zij op donderdagavond 12 juni 2008 een Jongerenforum. Om bekendheid te geven aan deze bijeenkomst én om te weten te komen welke ideeën er leven, plaatst de gemeenteraad tijdelijk een zogeheten 'praatpaal' in scholen en in het publiekscentrum in het Stadhuis. Jongeren kunnen hun wensen en ideeën inspreken. Het beste idee wordt beloond met een Ipod, die aan het eind van het Jongerenforum op 12 juni 2008 wordt uitgereikt.

De gemeenteraad wil jongeren meer betrekken bij beslissingen die voor hen belangrijk zijn. In april gaven verschillende gemeenteraadsleden gastlessen aan de derde klassen van de St. Jozefmavo. Aan de hand van stellingen en een videofilm werd gediscussieerd over de Vlaardingse politiek. De afgelopen week heeft de gemeenteraad een praatpaal (waar een videoboodschap kan worden ingesproken) geplaatst bij het jongerencentrum Europe in Holy en de St. Jozefmavo. Vanaf maandag 19 mei 2008 staat de zuil drie dagen in scholengemeenschap Groen van Prinsterer. Leerlingen worden opgeroepen een mooi plan te bedenken en dit achter te laten in de praatzuil. De reacties van de jongeren bepalen uiteindelijk de onderwerpen waarover wordt gesproken tijdens het Jongerenforum. Op donderdag 22 en vrijdag 23 mei 2008 staat de praatzuil in de publiekshal van het Stadhuis aan het Westnieuwland. Wie niet op genoemde scholen zit kan zijn boodschap daar kwijt.

Wie een goed idee heeft over wat er anders moet in Vlaardingen, maakt kans op een Ipod. Naast het inspreken in de praatzuil kunnen ideeën ook gemaild worden (vóór 12 juni 2008) naar jongerenforum@hotmail.com. Ook op de avond zelf is nog gelegenheid een idee aan te melden. Het Jongerenforum vindt plaats op 12 juni 2008 in het Stadhuis aan de Markt, van 20.00 uur tot 21.30 uur.

Om bekendheid te geven aan het Jongerenforum worden volgende week ook posters en flyers verspreid op scholen en in de stad.