Gemeente Lopik

Nieuws

Tegemoetkoming in schoolkosten nu ook voor peuters

Sinds 2005 kunnen huishoudens met kinderen op de basisschool, in het voortgezet onderwijs of beroepsonderwijs via de regeling voor indirecte schoolkosten een tegemoetkoming krijgen in de schoolkosten. Het college van de gemeente Lopik heeft op 10 juni 2008 besloten deze regeling uit te breiden tot huishoudens met kinderen op de peuterspeelzaal.
Regeling voor indirecte schoolkosten

In 2005 is de regeling voor indirecte schoolkosten ingegaan, zodat huishoudens met schoolgaande kinderen een tegemoetkoming kunnen krijgen in de schoolkosten. Dit is van toepassing voor bijvoorbeeld boekengeld, ouderbijdrage, schoolartikelen, gymkleding en excursies. Voor kinderen op de basisschool is de tegemoetkoming EUR 45,- en voor kinderen in het voortgezet onderwijs of beroepsonderwijs EUR 230,- per kind per schooljaar.

Ook voor peuters

In de in 2006 vastgestelde Nota Peuterspeelzaalwerk is bepaald dat ouders met een minimuminkomen die kinderen hebben die naar de peuterspeelzaal gaan, bijzondere bijstand kunnen aanvragen voor de kosten. Deze regeling bleek in de praktijk nogal omslachtig. Daarom heeft het college op 10 juni 2008 besloten de regeling voor indirecte schoolkosten ook toegankelijk te maken voor huishoudens met kinderen van 2 tot 4 jaar op de peuterspeelzaal. De tegemoetkoming is vastgesteld op EUR 350,- per kind per schooljaar.

Voordelen voor ouders

Dankzij deze uitbreiding van de regeling voor indirecte schoolkosten kunnen ouders gemakkelijker een vergoeding aanvragen voor de kosten van de peuter-speelzaal. Het huidige aanvraagformulier zal voor het begin van het nieuwe schooljaar worden aangepast. Aanvraagformulieren zijn af te halen bij de receptie van het gemeentehuis in Lopik of op te vragen bij het loket Maartschappelijke Zaken van de Stadswinkel in Nieuwegein, telefoon 030- 6071280.
Het Cliëntenplatform waarmee de uitbreiding van de regeling vooraf is besproken, juicht deze verbetering van harte toe.