Gemeente Bodegraven

Themamiddag voor mantelzorgers

Op woensdag 11 juni aanstaande organiseert het Netwerk Mantelzorgondersteuning een themamiddag voor alle mantelzorgers. Het thema van de middag is: Wat betekent het om mantelzorger te zijn? Aan de hand van stellingen en een mantelzorgtest gaan we gezamenlijk op deze vraag in.

Zorgt u langdurig en intensief voor uw partner, uw kind, andere familie of een goede vriend? Dan bent u mantelzorger. Dat kan niet altijd gemakkelijk zijn: u heeft vragen, u wilt uw verhaal kwijt of u wilt graag steun (bijvoorbeeld in de vorm van oppas).

In Bodegraven werkt een aantal organisaties samen om de mantelzorger te ondersteunen: het Netwerk Mantelzorgondersteuning (*). Tijdens de themamiddag hoort u meer over de mogelijkheden voor ondersteuning en hulp van deze organisaties.

Uiteraard is er deze middag gelegenheid voor onderlinge ontmoeting en is er koffie en thee met wat lekkers. De toegang is gratis. Voor meer informatie verwijzen we u naar de balie van Rijngaarde, tel. (0172) 614 500 2008. Kent u in uw omgeving een mantelzorger: geef de tip om deze themamiddag te bezoeken!

(*) In het Netwerk Mantelzorgondersteuning werken samen:

het Informatieloket Bodegraven, Stichting Welzijn Ouderen Bodegraven, Informele Zorg Midden Holland, Rode Kruis Bodegraven, Zonnebloem Bodegraven, Werkgroep vrijwillige thuiszorg van de PKN Bodegraven en Vrijwilligerscentrale Erkend Talent.