Ingezonden persbericht


NLGD Festival of Games met grootste professionele game-congres van Europa

Met meer dan 80 sessies en 30 exposanten heeft de NLGD (Nederlandse Gamedagen) Festival of Games in Utrecht het grootste professionele game-congres in Europa. Deze groeiende bedrijfstak heeft in Nederland een omzet van ruim 1 miljard en is daarmee groter dan de filmindustrie. Wij nodigen de pers uit om hierbij aanwezig te zijn. U kunt zowel workshops als de opening bijwonen.

Het centrum van Utrecht, met het Louis Hartlooper Complex, de Nicolaikerk en het Centraal Museum, is gedurende drie dagen dé plek waar bezoekers hun kennis over (serious) games en de game-industrie vergroten, zowel op het gebied van ontwikkeling, als van research.

PWC voorspelt een groei van 13% van de entertainment game-industrie in Europa en 16% in Nederland. Dit is exclusief serious en advergaming waarin Nederland sterk is. De NLGD gaat er daarom vanuit dat de totale groei in Nederland hoger is. "In drie jaar tijd is het symposium uitgegroeid tot een festival dat zich richt op de gehele game-industrie, en niet alleen op ontwikkelaars van games. Bovendien heeft het festival een leidende positie verworven in Europa." zegt Seth van der Meer, Voorzitter NLGD Festival of Games.

Op het Festival of Games zijn organisaties uit de complete breedte van de game-industrie aanwezig. Van ontwikkelaars en uitgevers tot educatieve instellingen; van reclamebureaus tot developers van adver games; van beleidsmakers tot politici en van onderzoekers tot gamedesigners.

Het programma van het NLGD Festival of Games:

NLGD congres: woensdag 18 juni 10.00 uur ­ vrijdag 20 juni 16.30 uur, Nicolaikerk

Woensdag kick-off met Ralph Bear, Father of Videogames, en Aleid Wolfsen, Burgemeester van Utrecht, om 14.00 uur.
Openingskeynote 14.45 uur: Margaret Robertson, voormalig hoofdredacteur van EDGE en Freelance Game Consultant.
Diverse internationale sprekers, zoals onder anderen: Chaim Gingold (Lead designer Spore) en Ben Sawyer (DigitalMill); en nationale sprekers, zoals onder anderen: Lennart Sas (Triumph Studios) en Willem-Jan Huisman (IJsfontein) en Jelte Bos (TNO Human Factors).

NLGD Expo: woensdag 18 juni 09.00 uur ­ vrijdag 20 juni 17.00 uur, Expodorp Nicolaikerk
De NLGD Expo is de centrale ontmoetingsplaats voor game-ontwikkelaars, game-uitgevers en gerelateerde bedrijven. Met onder meer Nintendo, Khaeon, N-gage (Nokia) en TNO.

Woensdag 18 juni

> Brands & Games: 9.30 ­ 16.30 uur, Louis Hartlooper Complex Brands and Games biedt overzicht van game advertising mogelijkheden. Met keynote van Peter Warman, Managing Director Newzoo en Sean Dromgoole CEO GameVision Europe (UK) en duo presentaties van verschillende adverteerders en developers.

Donderdag 19 juni

> Career Fair: 10.00 ­ 18.00 uur, Centraal Museum (Studio) Eerste carrière beurs voor de game-industrie

> Project Markt: 10.30 ­ 18.00 uur, Centraal Museum (Refter en Kapel) Studenten van diverse game-opleidingen presenteren (afstudeer)projecten.

> Serious Connection: 09.30 ­ 15.15 uur, Louis Hartlooper Complex (Zaal 1) Congres en spin-off sprekers.

Vrijdag 20 juni

> GamePolitics: 9.00 ­ 16.30 uur, Louis Hartlooper Complex (Zaal 2) Debat tussen Nederlandse politiek en game-industrie.

Het complete programma staat op www.nlgd.nl

Toelichting op het Festival of Games
>Uiteraard bent u welkom voor het hele Festival. Gaat uw interesse uit naar 1 of meerdere onderdelen, dan is dat ook mogelijk.

> Als u een interview wenst met een van de sprekers, kunt u dit bij uw inschrijving opgeven.

>Inschrijven voor het NLGD Festival of Games via het inschrijfformulier op de press pagina www.nlgd.nl Geef bij uw inschrijving aan dat u van de pers bent en welk medium u vertegenwoordigt.

NLGD Contact:
Pearl Hartgers
PR Manager
+31 6 21 58 0029
pr@nlgd.nl