Campina

* RSS-feeds

Campina investeert 10 miljoen euro in vestiging in Keulen

Keulen gaat zich richten op sterke merken

Campina, een van de grootste zuivelondernemingen in Duitsland en Europa, wil in 2008 en 2009 een bedrag van 10 miljoen euro investeren in de productielocatie in Keulen. Onder voorbehoud van toestemming door de overheid zal voornamelijk worden geïnvesteerd in de optimalisering van de productie van consumptiemelk en in de logistiek.

Gemeten naar de verwerkte hoeveelheid melk is Keulen de grootste productielocatie van Campina in Duitsland. Het brede assortiment bestaat ondermeer uit dagverse melk, schoolmelk, kwark, room en yoghurt die onder bekende merknamen als Landliebe, Campina Tuffi of Campina Optiwell op de markt worden gebracht. De vestiging in Keulen verwerkt jaarlijks meer dan 350 miljoen kg melk. De melk wordt geleverd door Campina-melkveehouders in Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz en Hessen en apart verwerkt voor de productie van verschillende varianten consumptiemelk.

Focus op merkproducten
In het kader van deze omvangrijke investering zal de productie in Keulen worden gestroomlijnd, waarbij de nadruk ligt op merkproducten, met het nationale topmerk Landliebe en het regionale merk Campina Tuffi. âOnze strategische focus in Keulen zal op merken liggenâ, aldus Michael Feller, Managing Director Germany van de groep Consumer Products Europe van Campina. âDe productie van private labels zal in de toekomst worden beperkt tot dagverse melk en kwark. De verbouwings- en uitbreidingswerkzaamheden zullen eind 2009 worden voltooid en wij verwachten dat dit zal leiden tot een sterke verbetering van de efficiency van de productielocatie in Keulen.â

Door het beperken van de activiteiten in private label zullen naar verwachting de komende twee jaar 38 arbeidsplaatsen verloren gaan. Norbert Reuss, Director Operations Germany van Consumer Products Europe: âWe zullen er alles aan doen om gedwongen ontslagen te voorkomen en in samenwerking met de ondernemingsraad zoeken naar mogelijkheden om het verlies aan banen op te vangen door vervroegd pensioen of natuurlijke afvloeiing.â Bij Campina in Keulen werken momenteel 379 medewerkers in de productie en logistiek.

Heilbronn, Duitsland, 03 juni 2008

Elke dag Campina

Campina biedt een breed pakket zuivelproducten aan.

Lees verder

Ontdek de melkweg

Ontdek de melkweg van Campina, van koe tot koelkast.

Lees verder

Boeren zijn de eigenaar

Boeren zijn de eigenaar van Campina. Dat maakt het verschil.

Lees verder