AutoRai

SEAT Ibiza SportCoupe: sportief met het karakter van een coupé

(6/3/2008)
Met de komst van de SEAT Ibiza SportCoupe wordt het sportieve karakter van SEATâs nieuwste model extra benadrukt, door de combinatie van het indrukwekkende ontwerp van de voorkant met buitengewone dynamische rijkwaliteiten en een uitgebreide motorenkeuze zoals de zuinige 80 pk
1.4 en 90 pk 1.9 dieselversies.

Daarnaast maakt de 7-traps DSG versnellingsbak zijn debuut in dit marktsegment, waardoor de Ibiza modelreeks is voorzien van een technologische noviteit die zorgt voor excellent rijcomfort en een nog snellere reactie op het gaspedaal.

SEAT staat synoniem voor sportiviteit en dat karakter komt volledig tot uiting in de Ibiza SportCoupe dankzij de compacte coupé-vorm, met een lengte van 4.034 meter en een hoogte van 1.428 meter (2 centimeter korter en 2 centimeter lager dan de vijfdeurs). Daardoor straalt de SportCoupe temperament uit dat de wendbaarheid en het comfort in zowel het stadsverkeer als op de snelweg onderstreept. Het nieuwe platform van de VW Group, dat speciaal voor dit marktsegment is ontworpen, komt ook de dynamische rijkwaliteiten van de SEAT Ibiza SC ten goede.

Design, kwaliteit en nauwkeurigheid zijn drie van de elementen die van het nieuwste model het nieuwe âArrow Designâ concept kenmerken, dat de nadruk legt op de lager geplaatste koplampen en de lagere grille voor een sportieve uitstraling.

Het interieur van de Ibiza SC is met veel aandacht voor detail afgewerkt, zoals het modern vormgegeven dashboard, de ventilatieopeningen en de middenconsole, waarin de audio-installatie en de (optionele) Bluetooth connectie is ondergebracht. Deze kunnen vanaf de stuurkolom worden bediend.

Voor het eerst een DSG versnellingsbak in dit marktsegment De SEAT Ibiza SportCoupe kan worden uitgerust met een 7-traps DSG versnellingsbak, in combinatie met de 105 pk sterke 1.6-liter benzinemotor. Dit is het eerste model in dit segment met dit type versnellingsbak, waardoor de nieuwe SEAT Ibiza zich duidelijk onderscheidt van zijn concurrenten. Het sportieve karakter van de nieuwe SEAT wordt hierdoor gecombineerd met het comfort en de betrouwbaarheid van één van de meest efficiënte automatische versnellingsbakken ter wereld.

Met een korte eerste en tweede versnelling verleent deze hightech automatische versnellingsbak met dubbele koppeling de Ibiza SportCoupe een snellere acceleratie. Bovendien zorgt dit systeem voor een lager brandstofverbruik omdat de zevende versnelling op langere trips fungeert als een overdrive.

De wendbare, verleidelijke en extraverte SportCoupe zal uitsluitend worden gefabriceerd in SEATâs Martorell fabriek bij Barcelona en zal leverbaar worden met drie uitrustingsniveaus: Reference, Stylance en Sport-Up, waarbij al vanaf de eerste uitvoering de uitrusting zeer compleet is. In de nabije toekomst zullen ook de milieuvriendelijke ECOMOTIVE en de snelle FR en Cupra versies hun opwachting maken.