Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 3 juni

* INBREKERS BLIJKEN DE EIGENAAR
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft na een melding van inbraak de eigenaar aangetroffen en bekeurd. Maandagmiddag rond kwart voor drie kreeg de politie melding van een inbraak bij een snackbar aan de Paradijslaan. Ter plaatse bleek het slot geforceerd te zijn en hoorden de agenten stemmen. Ze openden de deur en zagen 6 mannen staan. Na controle bleek dat één van de verdachten de eigenaar was en de rest vrienden en familie. Ze verklaarden te zaak te willen schoonmaken. Aangezien de winkel gesloten was ivm een sluiting door de burgemeester, mocht niemand in de snackbar zijn behalve de eigenaar. De betrokkenen kregen een bekeuring.


* ONDERZOEK NA BEROVING
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie onderzoekt de toedracht van een beroving op straat. Maandagmiddag rond kwart over vier stond een 85-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel in haar invalidewagen op de rotonde bij de Terp. Daarna reed ze het Springersdiep op. Ze had haar handtas, beige van kleur, in het mandje aan het stuur zitten. Iemand kwam van achteren aanlopen, pakte de handtas en verdween in de richting van het Hollandsdiep. In haar handtas zat ondermeer haar portemonnee, haar pinpas en ongeveer 10 euro aan contanten. Verder zat er een broek in. Het signalement van de man was: ongeveer 14 a 15 jaar, 1,70 meter lang, getinte huidskleur, donker stijl kort haar, blauwe jas en een blauwe spijkerbroek. De politie onderzoekt de toedracht en vraagt getuigen of mensen die anderszins informatie hebben, om contact op te nemen met de recherche van district Oost op 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


* VERDACHTE MISHANDELING AANGETROFFEN
SPIJKENISSE - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van mishandeling.
Maandagavond rond acht kreeg de politie melding van een mishandeling; een man zou op de Lenteakker in elkaar worden geslagen door diverse andere mannen. Ter plaatse bleek dat de 45-jarige man uit Spijkenisse diverse malen op zijn hoofd en lichaam was geschopt en geslagen. De daders waren weg. Het slachtoffer is overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis. Direct is de politie gestart met onderzoek en zijn diverse getuigen ondervraagd. Via camerabeelden zijn enkele jongeren gezien bij metrostation de Akkers. Op basis daarvan hebben agenten een 17-jarige jongen uit Spijkenisse aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Politiemensen controleerden ook in de metrostellen die waren stilgezet, maar troffen niemand meer aan. De politie onderzoekt de toedracht. Het slachtoffer mocht in de loop van de avond weer naar huis toe.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR FIETSENDIEFSTAL/HELING

Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben maandagavond een 22-jarige man uit Maassluis aangehouden voor fietsendiefstal danwel heling. Tijdens een controle op de Elektraweg bleek dat de verdachte op een gestolen fiets reed. Politiepersoneel arresteerde de man en namen hem naar het politiebureau voor nader verhoor. Niet alleen het stelen van een fiets maa ook het kopen van een gestolen fiets is strafbaar.


* BROMFIETS GESTOLEN
Maandagmiddag, vermoedelijk rond het middaguur, werd een bromfiest gestolen vanaf het Scuurhof. Het gaat om een zwarte bromfiets met witte tekst op de zijkanten.


* POLITIE ONDERZOEKT AUTO-INBRAKEN
De politie stelt een onderzoek in naar een aantal inbraken in auto's.
In de nacht van zondag op maandag werd er ingebroken in 5 auto's geparkeerd aan de Hagedoorn, Berkendal, Olmendal en Wilgendal. De eigenaren zagen maandag toen zij in hun auto wilden stappen dat er was ingebroken, onder meer door het portierslot te forceren. De inbreker(s) maakte(n) navigatiesystemen, radio/cd-spelers, een zonnebril en kentekenbewijs buit. De politie onderzoekt de inbraken en vraagt getuigen van deze inbraken om contact op te nemen met de politie in Maassluis. Bent u getuige van een inbraak terwijl deze gepleegd wordt belt u dan 112. Verder adviseert de politie om nooit waardevolle goederen in de auto achter te laten en de auto goed af te sluiten.


* SLACHTOFFER GERED UIT ROKENDE WONING
NIEUWE-TONGE - De politie heeft samen met de brandweer hulp verleend aan een slachtoffer die in een rokende woning lag. Maandagmiddag rond half drie kregen de hulpdiensten melding dat een woning aan de Molendijk vol rook stond. De brandweer trof een 72-jarige man uit Nieuwe-Tonge aan op de bovenverdieping. Ze hebben de man naar buiten gebracht. Mogelijk was een theelichtje ontstoken en was er iets overheen gedrappeerd, dat flinke rookontwikkeling had veroorzaakt. De hulpverlening is op tijd in gang gezet en heeft erger voorkomen. De man is overgebracht naar een ziekenhuis voor verdere opvang en overgedragen aan het zorgkader.


* ONDERZOEK NA STRAATROOF
SCHIEDAM - De politie onderzoekt de toedracht van een straatroof. In de nacht van maandag op dinsdag rond twaalf uur was op de Singel een 29-jarige man beroofd van zijn Spaanse paspoort, enkele pinpassen en een abonnement voor de trein. De man had van de dader enkele klappen in zijn gezicht gehad, waarbij hij een verwonding aan zijn mond had. Het slachtoffer is daarop naar een vriend gegaan aan de Oostersingel en is op de fiets op zoek gegaan naar de dader, maar heeft niemand meer aangetroffen. De politie onderzoekt de toedracht van de straatroof.
Het signalement van de dader is: negroide persoon, ongeveer 1,70 meter lang, kort rasta haar, licht blauwe spijkerbroek en een donker shirt. Wanneer u getuige bent geweest of anderszins informatie heeft, kunt u bellen met de recherche van district Waterweg-Noord of anoniem met M. op 0800-7000.


* JONGEREN STELEN PLATTEGROND UIT BUSHOKJE

VREEWIJK - Politieagenten van district Feijenoord-Ridderster hebben in de nacht van maandag op dinsdag twee jongeren aangehouden omdat zij een plattegrond uit een bushokje hadden gesloopt en gestolen. Rond half drie troffen politieagenten bij het vernielde bushokje aan de Groenezoom, een 13-jarige jongen en een 14-jarig meisje uit Rotterdam. In eerste instantie ontkenden zij iets met de vernieling en diefstal te maken te hebben. Een getuige wees hen echter aan als de dieven, waarbij alleen de jongen de vernieling had gepleegd. De jongeren zijn aangehouden, waarbij bleek dat zij in het bezit waren van de plattegrond.


* BRAND IN WONING LOOPT GOED AF
FEIJENOORD - In een woning aan de Feijenoordhaven brak maandagmiddag rond half één brand uit. De bewoonster van de woning was op dat moment nog binnen, en durfde van de schrik niet naar buiten. Door een moedige buurvrouw is de 68-jarige bewoonster uiteindelijk uit haar woning gehaald. Zij is ter plaatse behandeld aan verwondingen aan haar armen. De buurvrouw mankeerde niks, maar is eveneens nagekeken door het ambulancepersoneel. De brandweer kon de brand, die was ontstaan door een pannetje jus op het vuur, al snel blussen.


* AGRESSIEVE MAN AANGEHOUDEN
VLAARDINGEN - De politie heeft een agressieve man aangehouden. Maandagochtend rond half tien kreeg de politie melding dat de vriend van een nieuwe werkneemster van een supermarkt aan de Van Baerlestraat ruzie aan het maken was bij de winkel. De filiaalmanager werd daarbij bij zijn keel gegrepen en met de dood bedreigd. Nadat de filiaalmanager de man met een bezemsteel uit de winkel had gejaagd, is de vriend met zijn scooter op de filiaalmanager ingereden. De agressieve man en zijn vriendin zijn toen op de scooter weggereden. Agenten zijn naar een woning gegaan in Maassluis aan de PC Hooftlaan. Daar troffen ze de 34-jarige man aan en hielden hem aan in de portiek van zijn woning. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* POLITIE PAKT FIETSENDIEFSTAL EN HELING AAN

Politiemensen van het district Rotterdam-Centrum hebben, in de strijd tegen fietsendiefstal en heling, dit weekend twee mensen aangehouden.
Zondagavond rond half tien stond op de Bajonetstraat een fiets waarvan het slot open stond, maar geen sleutel in aanwezig was. Een 37-jarige bewoner van de Bajonetstraat verklaarde de fiets twee weken geleden voor 50 euro te hebben gekocht. Omdat dit bedrag niet overeen kwam met de waarde van de fiets werd de verdachte aangehouden. De fiets bleek als gestolen gesignaleerd te staan. De eigenaresse krijgt de fiets weer terug. De Rotterdammer heeft, na overleg met justitie, een boete gekregen van een paar honderd euro. In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 32-jarige Rotterdammer aangehouden voor fietsendiefstal. Politiemensen zagen dat de verdachte een fiets te koop aanbood aan passanten op de Korte lijnbaan. De man verzette zich tijdens de aanhouding en werd na een achtervolging aangehouden.


* TWEE AANHOUDING NA FAMILIAIRE RUZIE
VLAARDINGEN - De politie heeft twee mannen aangehouden die ruzie hadden met elkaar.
Maandagmiddag rond kwart over twee kreeg de politie melding dat twee mannen met elkaar aan het vechten waren. Eén van de twee zou de ander met een schep slaan. Ter plaatse op de Vossiusstraat bleek een 53-jarige man ruzie te hebben met een 18-jarige kennis. De 53-jarige had de 18-jarige enkele klappen gegeven met de vlakke kant van een schop omdat hij iemand anders geslagen zou hebben. De 18-jarige was de man weer met een mes achterna gegaan. Agenten hebben het tweetal uit Vlaardingen aangehouden en onderzoekt de toedracht.


* MINDERJARIGE VERDACHTEN VAN MISHANDELING AANGEHOUDEN

IJSSELMONDE - De politie van district Feijenoord-Ridderster heeft bij een school aan de Olympiaweg drie meisjes aangehouden voor de mishandeling van een 13-jarig schoolgenootje. Zonder duidelijke aanleiding sloegen de twee 14-jarige meisjes en een 15-jarig meisje, het slachtoffertje. Het meisje raakte hierbij gewond. De politie arresteerde het drietal. Zij werden overgebracht naar het politiebureau. Eén van de meisjes krijgt een HALT-procedure. De andere twee moeten zich voor justitie verantwoorden.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING
HILLEGERSBERG - Politiemensen van het district Noord hebben maandagavond een 38-jarige man zonder vaste verblijfplaats aangehouden voor mishandeling.
De man wordt ervan verdacht een 16-jarige jongen uit Rotterdam te hebben geslagen in zijn gezicht. Dit gebeurde op het Artemispad. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.


* AANHOUDING BEDREIGER
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een man aangehouden die meerdere bedreigingen had geuit met een vuurwapen. Zondagavond rond kwart voor negen was een man een café binnengekomen aan de
Oostmolenwerf en had daar meerdere bedreigingen geuit ondermeer richting een medewerker. Dezelfde man had de dag daarop ook bedreigingen geuit naar zijn ex-partner. In beide gevallen zou een vuurwapen zijn gezien. Maandagmiddag rond half drie kreeg de politie melding dat de man weer op de Oostmolenwerf aanwezig was. Politiemensen hebben de man in zijn auto staande gekregen en hebben hem aangehouden. Bij de arrestatie is een waarschuwingsschot gelost door politiemensen. Bij doorzoeking van zijn woning aan de Tielestraat troffen rechercheurs een vuurwapen aan. De 36-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor nader onderzoek.


* POLITIE HOUDT OVERLASTGEVER AAN
CENTRUM - Politieagenten hebben rond vier uur 's middags op het Stadhuisplein een man aangehouden, die voor veel overlast zorgde. De 34-jarige Rotterdammer had teveel gedronken, was luidruchtig en gedroeg zich vervelend ten opzichte van andere aanwezigen. Bij de aanhouding verzette de man zich hevig, waarna de politieagenten gepast geweld hebben gebruikt.