Politie Friesland

Politieberichten van dinsdag 3 juni

Fryslân, 03-06-2008 o Politieberichten van maandag 2 juni 07.00 uur t/m dinsdag 3 juni 07.00 uur.

Dokkum: bromfietser gewond na eenzijdig ongeval
De politie heeft maandagmiddag op de Harddraversdijk een eenzijdig ongeval afgehandeld, waarbij een 18-jarige bromfietser uit Hantumeruitburen gewond raakte. De bestuurder kwam door nog onbekende oorzaak ten val. Hij liep hierbij letsel op aan zijn been. Het slachtoffer werd ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad.

Wouterswoude: bromfietser gewond na aanrijding
De politie heeft maandagavond op de Broeklaan een aanrijding afgehandeld, waarbij een 16-jarige bromfietser uit Driesum gewond raakte. Een 28-jarige automobilist uit Broeksterwoude wilde de kruising van de Kerklaan met de Voorstraat oversteken. Hij verleende voorrang een bromfietser en reed vervolgens de kruising op. Hij zag hierbij echter een tweede bromfietser, de 16-jarige, over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. De Driesumer kwam ten val en werd met letsel aan zijn been en hoofd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Roodkerk: rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding De politie heeft maandagavond op de Veldweg het rijbewijs van een 37-jarige automobilist uit Dokkum ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. Tijdens een snelheidscontrole op de Lauwerseeweg nabij Rinsumageest passeerde de Dokkumer met 178 kilometer per uur, terwijl 100 kilometer per uur is toegestaan. De bestuurder viel mede op omdat hij nogal slingerde. Nadat op de Veldweg het rijbewijs van de man was ingevorderd, werd de Dokkumer overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies hij 630 ug/l, goed voor een rijverbod van zeven uur en een proces-verbaal. Gezien de forse snelheidsovertreding en het rijden onder invloed van alcohol werd de auto van de Dokkumer inbeslagggenomen.

Sint Annaparochie: snelheidscontrole na klachten
De politie heeft dinsdagochtend van 05.50 tot 06.20 uur op de Oude Bildtdijk een snelheidscontrole gehouden. Omwonenden hadden geklaagd dat er s ochtends vroeg te hard werd gereden. Tijdens de controle passeerden er maar enkele voertuigen. De bestuurders hiervan hielden zich allemaal keurig aan de toegestane 60 kilometer per uur.