Time : 15:49:25
Date : 23 April 2008
Sender Name: AVE MEDIA
Verderzetting van het succes van de Belgische Restaurant Week!
Tweede editie Restaurant Week van DiningCity.com van 2 tot 8 Juni.
PERSBERICHT - Woensdag 23 april 2008
Restaurants melden zich zeer vlot aan voor de tweede editie van de
Restaurant Week in Antwerpen & Brussel. Ook Brussel heeft de smaak
goed te pakken met de introductie van het concept. Ook BV's blijken
gevoelig voor het concept! Tweede editie van 2 tot 8 juni.
*** Voorbereidingen tweede editie Restaurant Week.
Na een geslaagde eerste editie worden in Antwerpen, Brussel en Leuven
voorbereidingen getroffen om ook de tweede editie tot een groot
succes te maken. In Antwerpen melden zich steeds meer restaurants om
deel te nemen en ook in Brussel en Leuven vallen steeds meer
toprestaurants voor de charme van het concept. Binnenkort worden de
gerechten uitgekozen en menu's samengesteld en kunnen de vele
culinaire fijnproevers verwelkomd worden! Vanaf 2 tot 8 juni staan de
deuren wagenwijd open voor de volgende Restaurant Week in België!
*** Vooraanstaande bedrijven en BV's geloven in het concept van de
Restaurant week !
Niet alleen culinaire genieters, maar ook belangrijke bedrijven zoals
American Express, het maandblad Feeling, Chaudfontaine en Steps
geloven steevast in dit concept en zegden samen met online
restaurantgids DiningCity.com hun medewerking toe. Ook BV's blijken
gevoelig voor deze culinaire opzet! De alom bekende acteur en
presentator Gene Bervoets (oa. bekend van zijn culinaire programma's
Gentse Waterzooi en de Mosterd van Abraham) zegt nu reeds zijn
medewerking toe voor de derde editie van de Restaurant Week! Hij wil
graag zijn culinaire kennis en ervaring verbinden aan het concept en
dit samen verder uitbouwen tot een nog succesvoller culinair
evenement in België. Hetzelfde geldt voor Yves Mattagne,
internationaal gerenomeerde chef en zijn chef Olivier Langlet. Zij
geven hun klanten de mogelijkheid om nieuwe culinaire ervaringen te
ontdekken in het Atrium Restaurant van het Radisson SAS Royal Hotel
en dit aan een zeer democratische prijs.
*** Aantal restaurants en couverts in Antwerpen en Brussel (en
daarbuiten).
Momenteel hebben al 97 restaurants besloten om mee te doen met de
tweede editie van de "Restaurant Week". Waarschijnlijk zullen er net
als bij vorige editie op de valreep nog heel wat extra restaurants
willen inpikken op het concept. Verwacht wordt dat zo'n 100 à 150
restaurants ongeveer 25.000 tot 30.000 couverts zullen aanbieden. Ook
restaurants buiten Antwerpen en Brussel interesseren zich nu al
voor de idee en willen zich aansluiten, zo bvb. een aantal
restaurants in Leuven en Mechelen. Binnenkort zullen ook
groot-Brabant en Vlaanderen hun culinaire talenten kunnen
tentoonspreiden aan nieuwsgierige proevers. Uiteraard kunnen
geïnteresseerde restaurants zich nog steeds aanmelden voor deelname.
*** Opvallende nieuwkomers onder de restaurants.
Een paar van de nieuwe bekende namen in Antwerpen zijn oa. De Kleine
Zavel, Kasteel van Brasschaat en tevens De Troubadour. In Brabant
behoren Jaloa, Switch, Midtown Grill (Marriott Hotel), Atrium
(Radisson SAS Royal Hotel) en la Rose Blanche tot de fiere nieuwe
deelnemers voor deze editie. Ook de Passade in Mechelen is van de
partij.
*** Reservaties vanaf 7 mei.
Reservaties zijn pas mogelijk vanaf 7 mei en uitsluitend via de
website restaurantweek.be. Bij vorige edities in Nederland, Antwerpen
en wereldsteden waaronder Parijs en New York was er telkens een
stormloop bij het reserveren vanaf de eerste dag. Wie deze editie
niet wil missen, doet er goed aan deze datum meteen in de agenda te
noteren.
***** DiningCity.com is de vernieuwende en gebruiksvriendelijke
online restaurantgids die in 1998 van start ging en momenteel actief
is in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Haarlem, Brabant,
Gelderland, Antwerpen, Madrid, Genève, Rome, New York, Parijs en
zelfs Hong Kong. Binnenkort komen daar o.a.( ook) Milaan, Berlijn,
Londen en Bejing bij, met in elke stad ook een "Restaurant Week". Op
DiningCity.com kan je restaurants zoeken op prijsklasse, type keuken,
ligging en sfeer. Bij elk restaurant vind je een korte beschrijving,
praktische informatie en enkele foto's. Je kunt er de menukaart
raadplegen en via een virtual tour zelfs even (letterlijk)
in het restaurant rondkijken. Onder 'Restaurant van de Week' staat
er telkens een restaurant extra in de kijker. Via een
antwoordformulier kan je gratis advies vragen ivm. zakenlunches of in
groep uit eten gaan. Je kan uiteraard ook online reserveren.
Het zijn net al deze interactieve extraatjes en de selectie van de
betere tot exclusieve(re) restaurants die DiningCity.com sterk
onderscheiden van andere websites.
www.diningcity.com *****
Wenst u meer informatie of wilt u zich graag aanmelden als deelnemend
restaurant voor de Restaurant Week? Neem gerust contact op met Joost
de Weger of Myriam Van den Putte van DiningCity.com België op
onderstaande gegevens.
***