Time : 15:49:25
Date : 23 April 2008
Sender Name: AVE MEDIA

Verderzetting van het succes van de Belgische Restaurant Week!

Tweede editie Restaurant Week van DiningCity.com van 2 tot 8 Juni.

PERSBERICHT - Woensdag 23 april 2008

Restaurants melden zich zeer vlot aan voor de tweede editie van de Restaurant Week in Antwerpen & Brussel. Ook Brussel heeft de smaak goed te pakken met de introductie van het concept. Ook BV's blijken gevoelig voor het concept! Tweede editie van 2 tot 8 juni.


*** Voorbereidingen tweede editie Restaurant Week. Na een geslaagde eerste editie worden in Antwerpen, Brussel en Leuven voorbereidingen getroffen om ook de tweede editie tot een groot succes te maken. In Antwerpen melden zich steeds meer restaurants om deel te nemen en ook in Brussel en Leuven vallen steeds meer toprestaurants voor de charme van het concept. Binnenkort worden de gerechten uitgekozen en menu's samengesteld en kunnen de vele culinaire fijnproevers verwelkomd worden! Vanaf 2 tot 8 juni staan de deuren wagenwijd open voor de volgende Restaurant Week in België!


*** Vooraanstaande bedrijven en BV's geloven in het concept van de Restaurant week !
Niet alleen culinaire genieters, maar ook belangrijke bedrijven zoals American Express, het maandblad Feeling, Chaudfontaine en Steps geloven steevast in dit concept en zegden samen met online restaurantgids DiningCity.com hun medewerking toe. Ook BV's blijken gevoelig voor deze culinaire opzet! De alom bekende acteur en presentator Gene Bervoets (oa. bekend van zijn culinaire programma's Gentse Waterzooi en de Mosterd van Abraham) zegt nu reeds zijn medewerking toe voor de derde editie van de Restaurant Week! Hij wil graag zijn culinaire kennis en ervaring verbinden aan het concept en dit samen verder uitbouwen tot een nog succesvoller culinair evenement in België. Hetzelfde geldt voor Yves Mattagne, internationaal gerenomeerde chef en zijn chef Olivier Langlet. Zij geven hun klanten de mogelijkheid om nieuwe culinaire ervaringen te ontdekken in het Atrium Restaurant van het Radisson SAS Royal Hotel en dit aan een zeer democratische prijs.


*** Aantal restaurants en couverts in Antwerpen en Brussel (en daarbuiten).
Momenteel hebben al 97 restaurants besloten om mee te doen met de tweede editie van de "Restaurant Week". Waarschijnlijk zullen er net als bij vorige editie op de valreep nog heel wat extra restaurants willen inpikken op het concept. Verwacht wordt dat zo'n 100 à 150 restaurants ongeveer 25.000 tot 30.000 couverts zullen aanbieden. Ook restaurants buiten Antwerpen en Brussel interesseren zich nu al voor de idee en willen zich aansluiten, zo bvb. een aantal restaurants in Leuven en Mechelen. Binnenkort zullen ook groot-Brabant en Vlaanderen hun culinaire talenten kunnen tentoonspreiden aan nieuwsgierige proevers. Uiteraard kunnen geïnteresseerde restaurants zich nog steeds aanmelden voor deelname.


*** Opvallende nieuwkomers onder de restaurants. Een paar van de nieuwe bekende namen in Antwerpen zijn oa. De Kleine Zavel, Kasteel van Brasschaat en tevens De Troubadour. In Brabant behoren Jaloa, Switch, Midtown Grill (Marriott Hotel), Atrium (Radisson SAS Royal Hotel) en la Rose Blanche tot de fiere nieuwe deelnemers voor deze editie. Ook de Passade in Mechelen is van de partij.


*** Reservaties vanaf 7 mei.
Reservaties zijn pas mogelijk vanaf 7 mei en uitsluitend via de website restaurantweek.be. Bij vorige edities in Nederland, Antwerpen en wereldsteden waaronder Parijs en New York was er telkens een stormloop bij het reserveren vanaf de eerste dag. Wie deze editie niet wil missen, doet er goed aan deze datum meteen in de agenda te noteren.


***** DiningCity.com is de vernieuwende en gebruiksvriendelijke online restaurantgids die in 1998 van start ging en momenteel actief is in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Haarlem, Brabant, Gelderland, Antwerpen, Madrid, Genève, Rome, New York, Parijs en zelfs Hong Kong. Binnenkort komen daar o.a.( ook) Milaan, Berlijn, Londen en Bejing bij, met in elke stad ook een "Restaurant Week". Op DiningCity.com kan je restaurants zoeken op prijsklasse, type keuken, ligging en sfeer. Bij elk restaurant vind je een korte beschrijving, praktische informatie en enkele foto's. Je kunt er de menukaart raadplegen en via een virtual tour zelfs even (letterlijk) in het restaurant rondkijken. Onder 'Restaurant van de Week' staat er telkens een restaurant extra in de kijker. Via een antwoordformulier kan je gratis advies vragen ivm. zakenlunches of in groep uit eten gaan. Je kan uiteraard ook online reserveren. Het zijn net al deze interactieve extraatjes en de selectie van de betere tot exclusieve(re) restaurants die DiningCity.com sterk onderscheiden van andere websites.
www.diningcity.com *****

Wenst u meer informatie of wilt u zich graag aanmelden als deelnemend restaurant voor de Restaurant Week? Neem gerust contact op met Joost de Weger of Myriam Van den Putte van DiningCity.com België op onderstaande gegevens.


***