Time : 12:25:22
Date : 27 March 2008
Sender Name: AVE MEDIA

De "Restaurant Week" van diningcity.com breidt uit naar Brussel

PERSBERICHT - 27 Maart 2008

De "Restaurant Week" van online restaurantgids diningcity.com zet zijn succes verder en breidt uit naar de culinaire grootstad brussel
- tweede editie van 2 t.e.m. 8 juni 2008

Na de zeer succesvolle eerste Belgische editie van de Restaurant Week in Antwerpen, worden op dit moment drukke gesprekken gevoerd met vele Brusselse toprestaurants om het concept ook hier succesvol te introduceren. De hoofdstad van België heeft zeer veel te bieden en zal heel wat mensen kunnen bekoren met zijn gezellige sfeer en culinaire hoogstandjes.


*** De eenvoud van het concept
Toen de online restaurantgids DiningCity.com het concept van de Restaurant Week lanceerde had men niet verwacht dat het op zo korte tijd zo'n succes zou worden in de Benelux en de rest van Europa. Het principe blijft zeer eenvoudig : in luxe restaurants kunnen genieten van een gastronomisch driegangendiner voor ¤25, of uitgebreide driegangenlunch voor ¤20. Steeds meer restaurants sluiten zich aan bij het concept gezien het een ideaal moment is om hun zaak open te stellen voor een nieuw en ruimer publiek en voor de nieuwsgierigen ideaal om de horizon smakelijk verder te verkennen!


*** Start in België / Antwerpen
Tijdens de eerste editie in Antwerpen, die liep van 26 november tot 2 december 2007, werden 10.000, en wegens massale belangstelling nog eens 5.000 couverts extra aangeboden. Nog voor het reserveringssysteem actief was, hadden al 100.000 mensen de website bezocht. In amper een paar uur tijd werden via het online boekingssysteem 15.000 couverts gereserveerd en waren de meeste van de 63 deelnemende toprestaurants zoals oa. Le Dôme, Lux, Pomphuis, Pazzo en Neuze Neuze zo goed als volledig volboekt voor de ganse week. Ook iets minder bekende restaurants werden eveneens overspoeld met reserveringen.
Een succes voor de Antwerpse Horeca en de eerste Restaurant Week in België!


*** Tweede editie Restaurant Week neemt uitbreiding naar Brussel. Van maandag 2 juni tot en met zondag 8 juni zal er dus heerlijk kunnen getafeld worden in Antwerpen én Brussel. Vermoedelijk zullen in totaal zo'n 100 à 150 restaurants deelnemen, en zullen ongeveer 25.000 tot 30.000 couverts kunnen gereserveerd worden. Deze tweede editie loopt in samenwerking met American Express, het maandblad Feeling en Chaudfontaine en belooft alvast opnieuw een spannende onderneming te worden waarbij heel wat mensen aangenaam verrast zullen worden.
De Antwerpse Toprestaurants die hun deelname intussen opnieuw bevestigden zijn oa. Het Pomphuis, Kommilfoo, Neuze Neuze, Pazzo, Flamant Dining, Dock's Café, De Kaai, enz. In volgende persberichten zullen nieuwe namen bekend gemaakt worden voor Brussel en Antwerpen. Reserveren kan vanaf 7 mei en uitsluitend en alleen via de website www.restaurantweek.be. Mensen die deze editie niet aan hun neus voorbij willen zien gaan, noteer alvast deze datum in uw agenda!


*** Succes in Nederland
Ook in Nederland blijft het succes steeds verder groeien. Daar liep reeds de derde editie van 3 tot 9 maart nationaal in alle belangrijkste steden en werden maar liefst 87.000 couverts in 403 restaurants geserveerd! Ook hier dienden extra couverts te worden ingelegd om de massale belangstelling te kunnen opvangen. Een bewijs dat dit een zeer welkom concept is voor restauranthouders en culinaire genieters!


***** DiningCity.com is de vernieuwende en gebruiksvriendelijke online restaurantgids die in 1998 van start ging en momenteel actief is in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Haarlem, Brabant, Gelderland, Antwerpen, Madrid, Genève, Rome, New York, Parijs en zelfs Hong Kong. Binnenkort komen daar oa. ook Milaan, Berlijn, Londen en Bejing bij. Bedoeling is dat de Restaurant Week ook in deze steden zal opgestart worden.
Op DiningCity.com kan je restaurants zoeken op prijsklasse, type keuken, ligging en sfeer. Bij elk restaurant vind je een korte beschrijving, praktische informatie en enkele foto's. Je kunt er de menukaart raadplegen en via een virtual tour zelfs even (letterlijk) in het restaurant rondkijken. Tevens is er ook een "Restaurant van de Week" en kan je via een antwoordformulier gratis advies vragen ivm. zakenlunches of om bvb. in groep uit eten te gaan. Online reserveren is uiteraard eveneens mogelijk.
Het zijn net al deze interactieve extraatjes die DiningCity.com sterk onderscheiden van andere websites. www.diningcity.com *****

Wenst u meer informatie of wilt u zich graag aanmelden als deelnemend restaurant
voor de Restaurant Week? Neem gerust contact op met DiningCity België :

Meer info als bijlage en/of op www.pressreleases.be

DiningCity.com & Restaurant Week : Algemene vragen & Regio Antwerpen

Contactpersoon :Joost de Weger
Telefoonnummer :+32 (0)479 - 84 83 36
Email :joost.de.weger@diningcity.com

DiningCity.com & Restaurant Week : Regio Brussel

Contactpersoon :Myriam Van den Putte
Telefoonnummer :+32 (0)475 - 85 49 55
Email :myriam.van.den.putte@diningcity.com

Ave-Media-Communicatie

Contactpersoon : Yannic De Baets
Telefoonnummer : +32 (0)473 - 309 946
Email :ydb@avemedia.be

URL: http://www.restaurantweek.be http://www.diningcity.com
Picture: (None)
Attachments: AVEMEDIA_20080327_115813_234_Att_1.pdf AVEMEDIA_20080327_115813_234_Att_2.pdf