PERSBERICHT
Steelcase publiceert duurzaamheidsrapport
Corporate Responsibility Rapport 2008
Amsterdam, 2 juni 2008 --- Steelcase, marktleider in kantoorinrichting, publiceert deze week zijn Corporate Responsibility Rapport 2008. Het bedrijf publiceert dit rapport om klanten en stakeholders inzage te geven in de maatschappelijk verantwoorde kant van zijn bedrijfsvoering. Het rapport bestaat uit drie hoofdstukken: Planet, People en Profit. Het bevat een samenvatting van Steelcase s visie op maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering, zijn initiatieven op het gebied van milieu en zijn sociale initiatieven, afgezet tegen de omzetgroei.
Een aantal hoogtepunten:
* 25 % minder milieubelasting: Steelcase heeft zichzelf tot doel gesteld zijn milieubelasting met een kwart terugbrengen tegen 2012.
* 380 miljoen liter minder waterconsumptie: Steelcase heeft zijn waterconsumptie ten opzichte van 2003 teruggebracht met maar liefst 380 miljoen liter, een vermindering van 37 procent.
* 23.000 ton gerecycled staal: Steelcase heeft alleen al het afgelopen jaar wereldwijd 23.000 ton staal gerecycled.
* 25 ton minder VOS uitstoot: Steelcase heeft zijn wereldwijde uitstoot van Vluchtige Organische Stoffen (VOS) het afgelopen jaar weten terug te brengen met 25 ton.
* 35 % minder vrachtwagens: De onlangs gelanceerde 32 Seconds stoel is, de naam zegt het al, in 32 seconden in elkaar te zetten. De stoel is zo ontworpen dat de losse onderdelen in een kleine doos passen (twee keer zo klein als de gemiddelde verpakking van stoelen). Hierdoor passen er meer stoelen in een vrachtwagen, waardoor Steelcase 35 procent minder vrachtagens de weg op hoeft te sturen.
* Hybride leaseauto s: Het Europese hoofdkantoor van Steelcase bevind zich in Straatsburg (Frankrijk), hier zijn verschillende acties genomen om de belasting op het milieu te verlagen. De meest opvallende maatregel is dat medewerkers die voor hun werk zakelijk reizen moeten kiezen uit drie verschillende hybride leaseauto's. Andere medewerkers worden aangemoedigd om te carpoolen of de fiets te gebruiken.
Steelcase s visie op duurzaamheid is gestoeld op drie pijlers: materiaalchemie, Lifecycle Assessment (LCA, ofwel de beoordeling van de mate van milieubelasting tijdens de levenscyclus van een product) en hergebruik. Bovendien gelooft het bedrijf dat toekomstige milieuvooruitgang geïnspireerd zou moeten zijn op de Cradle to Cradle-filosofie van chemicus Michael Braungart en architect William McDonough. Volgens deze filosofie moeten producten aan het einde van hun levenscyclus gebruikt kunnen worden als grondstoffen voor nieuwe producten.
In plaats van een kostenpost is duurzaamheid voor ons een bron van inspiratie. Het leidt tot slimmere producten, meer kosteneffectieve processen en nieuwe oplossingen. Ontwerpen met het oog op het milieu is een belangrijk onderdeel van het succes van een wereldwijde onderneming , aldus CEO Jim Hackett.
Het volledige Engelstalige rapport is te vinden op:
Over Steelcase
Steelcase helpt personen en bedrijven over de hele wereld effectiever te werken. Het bedrijf doet dit door
Elk Steelcase-product is milieuvriendelijk en duurzaam. Van het ontwerp op de tekentafel tot het einde van de levenscyclus spelen milieuoverwegingen een doorslaggevende rol bij productie, keuze voor stevige materialen, transport, gebruik, en hergebruik. Het bedrijf verwierf met zijn Think stoel in 2006 in de Verenigde Staten het eerste Cradle to Cradle certificaat dat ooit is uitgegeven. Het portfolio van Steelcase bestaat uit interieurarchitectuurproducten, meubelsystemen, technologische producten, stoelen, verlichting en archiveringsgerelateerde producten en diensten. De omzet in boekjaar 2008 was ongeveer $ 3,4 miljard.
Steelcase en zijn dochterondernemingen werken met dealers op meer dan 800 locaties, hebben fabrieken op meer dan 35 locaties en ongeveer 13.000 werknemers wereldwijd. De Class A Common Stock van de onderneming wordt verhandeld op de New York Stock Exchange onder het symbool SCS. Meer informatie vindt u op
Voor meer informatie voor de pers
Lubbers & De Jong BV
Maartje van Oeveren
T: 020 421 05 65
E: