Time : 11:59:43
Date : 20 May 2008
Sender Name: AVE MEDIA

De Belgische Restaurant Week (tweede editie van 2 tot 8 juni) wordt opnieuw een groot succes. In deze editie zelfs last-minute boekingen mogelijk!

Dinsdag 20 mei 2008 - De Restaurant Week "microbe" verspreidt zich als een lopend vuurtje. Steeds meer restaurants melden zich spontaan aan om alsnog te kunnen
deelnemen. Bovendien bezochten heel wat nieuwsgierige lekkerbekken de website om al een plaatsje te kunnen reserveren voor de Restaurant Week van maandag 2 tot zondag 8 juni.


* Het succes blijft groeien!
De opening van de tweede editie lokte net als bij de eerste editie heel wat nieuwsgierige fijnproevers naar de website www.restaurantweek.be. Nog voor er online reservaties mogelijk waren, hadden reeds tienduizenden de website bezocht. Ook restaurants vinden steeds vlotter hun weg naar DiningCity.com en willen zeer graag deelnemen aan dit succesvolle concept!


* Restaurants in Brussel, Antwerpen, Leuven en Mechelen. In totaal staan maar liefst 120 restaurants op de lijst van deze tweede editie, variërend van de betere, tot een aantal echt topklasse (sterren)restaurants. Bekende namen in Brussel zijn bvb. het sterrenrestaurant Bistrot du Mail, en ook Museum Brasserie, Jaloa, Switch, Midtown Grill (Marriott Hotel), Atrium (Radisson SAS Royal Hotel) en la Rose Blanche. Voor Antwerpen zijn dat oa. L'Amitie, La Luna, O'Kontreir, De Kleine Zavel, Kasteel van Brasschaat en De Troubadour. In Leuven doen Charly's Brasserie, De Blauwe Maan en de Adellijke Belofte enthousiast mee. De smaakpapillen van alle gasten zullen tijdens de Restaurant Week een aangename verrassing beleven.


* Toenemend aantal reserveringen.
Woensdag 7 mei werd het online reserveringssysteem opengesteld voor het grote publiek. Tot op vandaag gingen maar liefst 15.000, van de op dit moment beschikbare 25.000 couverts, over de "digitale" toonbank. Dat is, twee weken voor de aanvang van de tweede editie, net zoveel als het totaal aantal reservaties in de eerste editie. Wie een plaatsje wil bemachtigen kan uitsluitend reserveren via de website restaurantweek.be.


* Extra couverts & last-minute boekingen.
Gezien er tijdens vorige editie een groot tekort aan plaatsen was, zullen er in deze editie ook extra couverts kunnen aangeboden worden. Om nog beter aan de vraag te kunnen voldoen voorziet DiningCity deze keer zelfs last-minute boekingen. Dit betekent dat restaurants dagelijks kunnen beslissen om extra couverts in te leggen, en gegadigden diezelfde dag nog (tussen 13 en 16u) online kunnen reserveren voor een lekker avondmaal.


* BV's en bekende chefs nieuwsgierig naar deze tweede en volgende edities.
Gene Bervoets, Yves Mattagne en Olivier Langlet (Atrium) kijken reikhalzend uit naar de opkomst voor deze tweede editie en willen ook graag verder meewerken aan volgende edities. Samen met DiningCity.com verwachten ze dat het concept nog succesvoller zal worden en dat dit binnenkort in heel België (en andere landen) zal uitgroeien tot hét halfjaarlijks culinair evenement voor fijnproevers en Horeca. Immers, wie wil niet genieten van al wat België culinair te bieden heeft voor een zacht prijsje in een aangenaam kader!

België is klaar voor zijn tweede Restaurant Week - van maandag 2 tot zondag 8 juni!


***** DiningCity.com is de vernieuwende en gebruiksvriendelijke online restaurantgids die in 1998 van start ging en momenteel actief is in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Haarlem, Brabant, Gelderland, Antwerpen, Madrid, Genève, Rome, New York, Parijs en zelfs Hong Kong. Binnenkort komen daar o.a. Milaan, Berlijn, Londen en Bejing bij, met in elke stad ook een "Restaurant Week". Op DiningCity.com kan je restaurants zoeken op prijsklasse, type keuken, ligging en sfeer. Bij elk restaurant vind je een korte beschrijving, praktische informatie en enkele foto's. Je kunt er de menukaart raadplegen en virtueel zelfs even (letterlijk) in het restaurant rondkijken. Onder "Restaurant van de Week" staat er telkens een restaurant extra in de kijker. Via een antwoordformulier kan je gratis advies vragen ivm. zakenlunches of in groep uit eten gaan. Je kan uiteraard ook online reserveren. Het zijn net al deze interactieve extraatjes en de selectie van de betere tot exclusieve(re) restaurants die DiningCity.com sterk onderscheiden van andere websites.
www.diningcity.com *****

Wenst u meer informatie of wilt u zich graag aanmelden als deelnemend restaurant voor de Restaurant Week? Neem gerust contact op met Joost de Weger of Myriam Van den Putte van DiningCity.com België.


***