Gemeente Breda

Via Breda spreekuur wethouder Adank

Op maandag 2 juni houdt wethouder Adank tussen 16.30 en 19.00 uur zijn spreekuur over Via Breda.

Belangstellenden kunnen met hun vragen en opmerkingen over Via Breda terecht in het tijdelijke informatiecentrum van Via Breda in de voormalige bloemenkiosk op het Station aan het Stationsplein.

Bewoners, ondernemers, reizigers en andere belangstellenden hebben veel vragen en opmerkingen over een groot project als Via Breda. Op maandag 2 juni kunnen zij die vragen en opmerkingen tijdens het spreekuur rechtstreeks bespreken met wethouder A. Adank; hij is binnen het college van burgemeester en wethouders van Breda verantwoordelijk voor Via Breda.

Afspraak

Iedereen kan zonder afspraak naar het spreekuur. Als mensen het handiger vinden om toch een tijd af te spreken, is dat ook mogelijk. Een e-mail aan efm.van.den.bruele@breda.nl is dan voldoende.

Ontwikkeling

Via Breda is volop in ontwikkeling. Van de fase van plannen maken gaat het project langzaam maar zeker over naar de fase van de (voorbereiding van de) uitvoering. Een aantal ontwikkelingen is al in gang gezet: het derde perron is aangelegd als eerste deel van de nieuwe Openbaar Vervoerterminal (OVT), delen van de voormalige Drie Hoefijzers-brouwerij en panden aan de noordkant van het station zijn gesloopt, de werkzaamheden voor de uitbreiding van het Apollo Hotel zijn gestart en de aannemer is ook gestart met de ruwbouw van de perrontunnel voor de nieuwe OVT.

Breda, 27 mei 2008