AutoRai

Daihatsu Terios wint AutoDNA Award 2008

(5/26/2008)
De Award wordt uitgereikt aan het model met de laagste afschrijving en de Daihatsu Terios is de winnaar in het segment 4x4. Er zijn 10 categorieën, die gelijk zijn aan de indeling van de Euro NCAP.

De Terios liet de Subaru Forester en de Toyota RAV4 op respectievelijk de 2^e en 3^e plaats achter zich. In totaal werden 8 autoâs in het 4x4 segment genomineerd.

AutoDNA is een online taxatieservice voor personenwagens op het internet. Met deze uitreiking krijgen consumenten een beter inzicht in de waardevastheid van bepaalde merken en modellen en kunnen dit als hulpmiddel gebruiken in het aankoopproces voor hun volgende auto. De uitslag van de Awards is gebaseerd op ruim 300.000 autoâs die het afgelopen jaar door AutoDNA zijn getaxeerd.

âWij zijn zeer verheugd met de Awardâ, zegt Frank van Gool. âNaast een aantrekkelijke vanaf prijs in het 4x4 segment, blijkt nu ook dat de Terios zijn waarde zeer goed behoudâ. De winnaars van 6 van de 9 overige onderzochte categorieën hebben zelfs een hoger afschrijvingspercentage dan de Terios. Opmerkelijk is dat zelfs in het meest populaire middenklasse segment de afschrijving hoger uitvalt.

Meer informatie over de Daihatsu Terios en de AutoDNA Award vindt u op de websites www.daihatsu.nl en www.AutoDNA.nl.