Ingezonden persbericht

Studenten kraken kantoorpanden van Erik Bos aan de Singel

Op zondag 25 mei om 19:00 zijn de panden aan de Singel 488 en 490 gekraakt door studenten. De panden aan de Singel staan al langer dan een jaar leeg en zijn december 2006 gekocht door Erik Bos. De studenten kraken het pand om aandacht te vragen voor de enorme leegstand en voortdurende woningnood in Amsterdam.

Als student is het in Amsterdam zo goed als onmogelijk een kamer te vinden. Als je deze vindt zit je vaak rechteloos in een pand als onderhuurder of als anti-kraker. Als anti-kraker heb je geen woonrecht en mag een eigenaar je er uit zetten waarneer hij zelf wil, daarnaast worden antikraakpanden niet goed benut. In enorme panden wonen vaak enkele studenten, simpelweg om de leegstand te verlengen.

Daarnaast staat er in Amsterdam meer dan een miljoen vierkante meter kantoorruimte leeg. De leegstand bevindt zich niet alleen aan de rand van de stad maar is ook verspreid door het centrum. Het is onbegrijpelijk dat zoveel panden leegstaan terwijl de schreeuw om woonruimte zo hard is. Panden blijven leegstaan en de wachtlijsten torenhoog. Twee op de drie studenten kan geen woning vinden.

De panden aan Singel 488 en 490 zijn in het eigendom van Erik Bos.
Bos heeft in het verleden vanuit de Kroonenberg groep en TCA verschillende vastgoed deals gesloten of begeleid met de geliquideerde vastgoedmagnaat Bertus Lüske, de geliquideerde topcrimineel Sam Klepper en de zakenman Erik de Vlieger. Bij de TCA fraude verwierf Erik Bos faam als de architect van dubieuze vastgoedconstructies, die hij enerzijds als financieel adviseur ontwierp en tegelijkertijd als controlerend accountant goed keurde.

De studenten zijn van plan de panden te blijven bezetten tot dat er een verantwoorde sociale bestemming gevonden wordt voor de onnodige leegstand aan de Singel.

---

Noot voor redacties: (

Ingezonden persbericht