Gemeente Utrecht

Park de Gagel verrast bezoeker op Dag van het Park

Tijdens de Dag van het Park op zondag 25 mei, onthult Robert Giesberts, wethouder openbare ruimte en groen, om 13.00 uur het informatiebord bij de paddenpoel in Overvecht-Noord (naast de St. Eustatiusdreef). Aansluitend neemt hij het eerste exemplaar van de volledig nieuwe uitgave 'Park de Gagel, vol verrassingen' in ontvangst. Vervolgens gaat hij samen met bewoners op zoek naar deze verrassingen. Daarnaast zijn er in alle parken in Utrecht op deze dag tal van activiteiten.

Veel Overvechters zijn actief bezig met het groen. In park de Gagel is op verzoek van bewoners in de beheergroep een wandeling uitgezet. Annelies van Roosmalen en Janne van Malenstein deden hiervoor een beroep op het leefbaarheidsbudget.

Annelies: "Park De Gagel is drie jaar geleden helemaal opnieuw ingericht. Er is zoveel moois aangelegd. Veel mensen weten helaas niet wat er allemaal in het park te zien en te beleven valt. Daarom hebben wij als beheergroep gevraagd of Milieupunt Overvecht samen met Natuur en Milieucommunicatie een mooie wandeling door het park uit wil zetten. Hiervoor hebben wij geld uit het leefbaarheidsbudget aangevraagd en toegewezen gekregen. Nu ligt er een prachtig product dat de mensen uitdaagt om de verrassingen en geheimen van het park te ontdekken. Met de wandeling in de hand ziet de bezoeker dat er voor iedereen, jong of oud, iets te doen of te beleven valt: van paddenpoel tot schommel en van beestenboel tot vlindertuin."

Na 25 mei kunnen belangstellenden een exemplaar van de wandeling ophalen bij het Wijkinformatiepunt Overvecht, Gloriantdreef 1 (in de bibliotheek). Het Wijkinformatiepunt is van maandag tot vrijdag geopend tussen 10.00 en 17.00 uur.



Gemeente Utrecht