Hoe bouwen wij aan een duurzame en menswaardige samenleving


Spreker: Divaldo Pereira Franco

AMSTERDAM, 20080501 -- Op 25 en 26 mei 2008 komt Divaldo Pereira Franco naar Nederland. Divaldo woont in Brazilie en heeft sinds zijn eerste activiteiten in 1947 gezorgd voor een revolutie op het gebied van actieve hulp aan de medemens. Divaldo is meer dan 600 maal geinterviewd en heeft gesproken op meer dan 50 universiteiten in de wereld. Hoe als samenleving menswaardig en goed te functioneren middels duurzame ontwikkelingshulp ook in onze directe omgeving, is zijn missie. Praktische voorbeelden ter verbetering van onze wereld. Van de boeken van zijn hand zijn er ruim 7 miljoen gedrukt.

De integrale opvoeding van de mensheid

Divaldo is in 1947 samen met zijn neef Nilson Pereira de Souza begonnen met de opzet van een centrum. Doel van het centrum is het in gezinsverband opvangen van weeskinderen en het verlenen van financiële en praktische bijstand aan zieken en behoeftigen. Tevens heeft het centrum een belangrijke rol in de gemeenschap. Het project "Het Tehuis van de Weg" zoals het wordt genoemd, is een filantropische instelling, Een modern sociaal project met als
voornaamste doel hulpverlening aan de bevolking van de wijk waarin het zich bevindt. Een praktisch voorbeeld van hoe een arme bevolkingsgroep tot ontwikkeling gebracht kan worden. Een praktisch voorbeeld ook voor ontwikkelingswerkers! De mensen gaan zelf aan de slag.

Het project bestaat thans uit 18 sociaal - educatieve activiteiten waaronder:

Een crèche, een kleuterschool en een basisschool alsmede beroepsopleidingen. Kinderen die reeds op prille leeftijd zijn opgenomen, verlaten de instelling als volwassenen met een beroep. Een uniek concept!
Daarnaast zijn er: bibliotheken, musea, een gezondheidsdienst met een medisch laboratorium, medicijnen en tandheelkundige hulp en is er bijstand voor behoeftige zwangere vrouwen, inclusief een uitzet voor pasgeborenen. Daarbij materiele hulpverlening alsmede permanente maatschappelijke bijstand en dit alles ten behoeve van arme families en probleemgezinnen.

Feitelijk is dit project een uniek voorbeeld voor de activiteiten in Nederland rondom het creëren van bijvoorbeeld een 'brede school' of het verbeteren van de 'innerlijke structuur' van onze samenleving als geheel. Dit project van Divaldo in Brazilië heeft intussen 60 jaar ervaring met de gevolgde werkwijze! Er zijn intussen naar dit voorbeeld meerdere centra opgezet door het gehele land.

Divaldo maakt een rondreis door Europa waarin hij diverse lezingen en presentaties geeft

Op 25 en 26 mei 2008 is hij in Nederland


Belangrijk thema en persoonlijke drijfveer is zijn liefde voor de medemens. Volgens Divaldo verliezen wij zonder deze liefde voor onze medemens de werkelijke betekenis en zin in ons aardse leven. Op zondag 25 mei 2008 geeft hij een lezing in Amsterdam met vooraf een korte film over zijn leven en zijn buitengewone werk. Deze bijeenkomst gaat plaatsvinden in het Mirror Centre aan de Ter Gouwstraat 3 in Amsterdam (www.mirrorcentre.com).
De lezing is van 18.00 tot 21.00 uur en is na aanmelding via de onderstaande website bij betaling van 10 euro vrij toegankelijk.

Op maandag 26 mei 2008 wordt van 18.00 tot 21.00 uur in het Wijkcentrum Westende in Amstelveen de mogelijkheid geboden tot een vraaggesprek met Divaldo. Bijdrage in de kosten 10 euro.

Bij beide evenementen wordt naar het Nederlands vertaald.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Maria Moraes, tel. 06-45267902 of Dalva M. da Cruz, 06-15091659 of mail via: info@nrsp.nl. Het is mogelijk om u voor deze gebeurtenis online in te schrijven.
Dit kan via: www.nrsp.nl/pages/evenementen.html Op deze site treft u een inschrijfformulier aan. U kunt het formulier invullen en het inschrijfgeld overboeken op girorekeningnummer 4368599 t.n.v. NRSP te Purmerend o.v.v. 25 en/of 26 mei.






NRSP