Politie Zeeland


---


Z-1046-2008 Onder invloed op scootmobiel, Terneuzen
Zaterdagavond rond 20.00 uur is een 53-jarige bestuurster van een scootmobiel uit Terneuzen, aan de Grenulaan in Terneuzen aangehouden wegens het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de vrouw ruim 4,2 maal teveel had gedronken. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en ze kreeg een rijverbod van 12 uur.

Z-1047-2008 Aanrijding in Axel
Zaterdagochtend rond 10.45 uur vond er op de Oranjestraat in Axel een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets.
De 61-jarige bestuurster van de personenauto uit Axel stond geparkeerd op een parkeerterrein aan de Oranjestraat. Toen ze linksaf de rijbaan van de Oranjestraat opreed verleende ze geen voorrang aan de 19-jarige bromfietsster uit de gemeente Terneuzen. Zij reed over de Oranjestraat komende uit de richting van het centrum en gaan de in de richting van de rotonde Zuidsingel/Kinderdijk/Kanaalkade.
De bromfietsster is met twee breuken in haar scheenbeen en een gebroken kuitbeen per ambulance overgebracht naar ziekenhuis de Honte in Terneuzen.

W-1048-2008 Diefstal uit restaurant, Domburg
Tussen zaterdagnacht (zaterdag op zondag) 00.00 uur en zondagochtend 11.45 uur is er ingebroken in een restaurant in Domburg.
Uit het pand is een kluis met daarin honderden euro's en pinapparaat met onbekende waarde en een Mp3-speler met een waarde van tientallen euro's weggenomen.
Er is een raam opengebroken; het totale schadebedrag is onbekend.

W-1049-2008 Aanhouding in Oost-Souburg
Zaterdagavond rond 19.55 uur heeft politie Zeeland, op het station in Oost-Souburg, een 37-jarige man uit Amsterdam aangehouden.
De man had even daarvoor een groot deel van de inboedel van een woning in de wijk Schonenburg in Oost-Souburg vernield. Ook bedreigde hij een bij de woning aanwezige 67-jarige man uit Goes. De problemen liggen in de relationele sfeer.

O-1050-2008 Auto uitgebrand, Nieuwdorp
Zondagmiddag rond 15.00 uur is, op de Europaweg Oost in Nieuwdorp een personenauto volledig uitgebrand.
Een 42-jarige automobilist uit Tilburg reed, met als inzittenden zijn twee kinderen (een meisje van 14 en een jongen van 11 jaar oud) over de Europaweg Oost toen hij rook vanonder de motorkap van zijn auto zag komen.
De man en zijn kinderen stapten uit waarna de auto harder ging roken, begon te rollen tot aan de goederenspoorlijn (terwijl de man zijn autosleutel in zijn hand had) en vervolgens volledig uitbrandde.
Niet alleen de auto maar ook kleding, vakantiespulletjes, cd's e.d. raakten door de brand vernield. Het totale schadebedrag is onbekend.