Politie Zeeland


---


O-1042-2008 Rijden onder invloed, Krabbendijke
In de nacht van zaterdag op zondag rond 04.30 uur is een 25-jarige automobilist uit Krabbendijke, aan de Nieulandsestraat in Krabbendijke, gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 2,4 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

O-1043-2008 Rijden onder invloed, Borssele
In de nacht van zaterdag op zondag rond 01.55 uur is een 25-jarige automobilist uit de gemeente Borsele, aan de Zuidsingel in Borssele, gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man 3,3 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

O-1044-2008 Aanrijding in Hansweert
Zaterdagochtend rond 10.15 uur vond er op de Zeedijk in Hansweert een aanrijding plaats tussen een bromfietser en een fietser.
De 17-jarige bromfietser uit de gemeente Reimerswaal reed over de weg onder langs de Zeedijk, komende uit de richting van Kapelle.
Toen hij een auto bestuurd door een 30-jarige vrouw uit de gemeente Reimerswaal, die hem op dezelfde weg tegemoet reed, links voorbij reed kwam hij frontaal in aanrijding met een 69-jarige fietser uit de gemeente Reimerwaal.
De bromfietser en de fietser kwamen beiden ten val. De bromfietser is met een snee in zijn kin en verwondingen aan zijn handen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De fietser hield aan de aanrijding een verwonding aan zijn hand over.
Op het moment van de aanrijding fietste er een onbekend gebleven vrouw over de Zeedijk. De politie verzoekt deze vrouw zich te melden op het politiebureau in Kruiningen of op telefoonnummer 0900-8844.

Z-1045-2008 Aanhoudingen in Cadzand
In de nacht van zaterdag op zondag zijn een 19-jarige man en een 22-jarige man, beiden uit de gemeente Terneuzen, aan Boulevard de Wielingen in Cadzand aangehouden.
Rond 03.15 uur zagen agenten een personenauto rondscheuren en 'achtjes' draaien op een parkeerterrein aan Boulevard de Wielingen. Op het parkeerterrein bevonden zich op dat moment meerdere personen en geparkeerd staande auto's. Toen de agenten (met de politieauto) het parkeerterrein opreden werd de personenauto snel tussen andere auto's geparkeerd. De bestuurder van de auto rende een cafe in; zijn bijrijder vluchtte naar de bosjes.
Op het toilet in het cafe is de 19-jarige bestuurder van de personenauto uit de gemeente Terneuzen aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig.
Toen de agenten de 19-jarige man in de politieauto wilden zetten kwam de bijrijder (de 22-jarige man) er aan lopen en belemmerde de agenten. Hierop werd ook hij aangehouden.
Uit ademanalyse bleek dat de 19-jarige bestuurder van de auto ruim 2,1 maal teveel had gedronken. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs van de 19-jarige automobilist is ingevorderd.