Gigaracing

Prima tweede plaats in drijfnat Monaco

In de natte straten van Monaco heeft Giedo van der Garde een uiterst behouden race gereden en finishte hij op de plek waarvan hij startte: tweede. De race werd in de regen verreden en dat is zeker in Monaco bijzonder verraderlijk. Giedo reed met het hoofd en wilde vooral punten scoren voor het kampioenschap. Dat is gelukt en zijn voorsprong in het klassement is alleen maar verder gegroeid. Giedo is derhalve een tevreden man.

Gepubliceerd: Sunday 25 May 2008

"Tweede is prima", zei Giedo na de race. "We hebben weer lekker wat punten gescoord voor het kampioenschap en dat was mijn voornaamste doel. Eigenlijk was het een beetje een saaie race, want hij startte achter de safety-car en finishte ook op die manier. Ik heb één keer geprobeerd om Charles Pic, de leider, te passeren, maar dat bleek te risicovol. Ik liet hem dus maar gaan en zette mijn zinnen op de tweede plaats."

"De auto was in het begin van de race niet echt perfect, maar gedurende de race werd dat steeds beter. Tegen het einde van de race reed ik fluitend een gaatje van drie seconden met de leider dicht, maar inhalen kon gewoon echt niet. Het was goed zo. We gaan over twee weken naar Silverstone, wat ik een geweldig circuit vind. Ik heb er alweer heel veel zin in."