Politie Zuid-Holland-Zuid

25/05 Hoeksche Waard

Dordrecht , 25-05-2008 o Persberichten district III

DOORGEREDEN NA AANRIJDING
STRIJEN De politie heeft zaterdagavond 24 mei een 21-jarige man uit Strijen aangehouden en zijn rijbewijs ingevorderd. De politie kreeg de melding van een ongeval in de Kwartelstraat waarbij de bestuurder was doorgereden. Door een getuige werd gezien dat de automobilist tegen een paaltje reed en vervolgens doorreed. Op de plek van de aanrijding was een kentekenplaat achtergebleven wat de agenten leidde naar de Kievitstaat, het adres van de 21-jarige. Hij bekende de bestuurder te zijn geweest. De beginnend bestuurder had veel te diep in het glaasje gekeken. Hij blies 1,6 promille terwijl de grens op 0,2 promille ligt bij beginnend bestuurders.

AANGEHOUDEN NA BALDADIGHEID
s GRAVENDEEL Vier jongens van 18, 19, 20 en 21 jaar uit s Gravendeel en Mookhoek zijn in de vroege morgen van zondag 25 mei door de politie aangehouden in de Hendrik Hamerstraat. De politie betrapte het viertal toen ze daar het klapraam van een bouwkeet verbraken en binnen met wat spullen rotzooiden. De politie nam de vier mee naar het bureau waar ze werden verhoord. Ze vertelden uit baldadigheid gehandeld te hebben, ze hadden niets willen stelen. Na overleg met justitie krijgen de vier een taakstraf. De eigenaar van de bouwkeet heeft aangifte gedaan.

VERMISTE AUTISTISCHE VROUW WEER TERECHT
s GRAVENDEEL De politie heeft op zondag 25 mei eind van de ochtend een 18-jarig vermiste vrouw uit s Gravendeel teruggevonden. Zij was zaterdagavond omstreeks 21.00 uur vertrokken om een wandeling te maken maar niet meer naar huis gekomen in de Dauwrootstraat. Na uren van vermissing werd de politie ingeschakeld en werd er gevreesd dat er mogelijk iets gebeurd was met de autistische vrouw. De politie stuurde daarop zondagochtend een sms-alert uit in de omgeving van s Gravendeel en zette een zoekactie op touw waarbij een helikopter werd ingezet. Naar aanleiding van een tip bezocht de politie een adres in Hardinxveld-Giessendam waar de 18-jarige mogelijk kon zijn. Dit bleek te kloppen waarna de vrouw weer veilig naar huis werd gebracht.

VERBRAND KIPPETJE
NUMANSDORP Een 43-jarige man uit Numansdorp heeft zaterdagavond 24 mei zijn kippetje te lang op het gafornuis laten staan waardoor het vlees geheel verbrandde en de gehele woning vol rook kwam te staan. Dit gebeurde in de Bizetstraat. De brandweer werd ingeschakeld en gooide het pannetje met kip naar buiten en maakte de woning weer rookvrij door te ventileren. De bewoner mankeerde gelukkig niets.

AANRIJDING
PIERSHIL Op de kruising Voorstraat/Koningin Julianastraat heeft zaterdagavond 24 mei een frontale aanrijding plaatsgehad tussen een personenauto en een bromfietser. De personenauto bestuurd door een 23-jarige man uit Oud-Beijerland kwam uit de Koningin Julianastraat en sloeg linksaf de Voorstraat op. De bromfietser een 16-jarige jongen uit Piershil reed in de Voorstraat en gaf het verkeer van rechts geen voorrang en botste frontaal tegen de voorzijde van de personenauto. De bromfietser liep letsel aan de knie op en werd door zijn ouders naar de huisartsenpost gebracht.