Politie Zuid-Holland-Zuid

25/05 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 25-05-2008 o Persberichten district I

LIJK GEVONDEN
ZWIJNDRECHT Op zondagmorgen 25 mei is een lijk aangetroffen in het water langs de Lindtsedijk in Zwijndrecht. Inmiddels is vast komen te staan wie de man is en dat het om suïcide gaat. De politie doet dan ook geen nadere mededelingen.

ONDERUIT
DORDRECHT Een 53-jarige man uit Dordrecht is zaterdagmiddag 24 mei met zijn motorfiets onderuit gegaan op de Burg. de Raadtsingel. De motorrijder remde iets bij waarna hij viel. Gelukkig was er snel een agent ter plaatse die de man eerste hulp bood. Na het plakken van een pleister en het aanleggen van een verbandje, kon de motorrijder zijn reis weer vervolgen.

VERWARDE VROUW VEROORZAAKT AANRIJDINGEN EN RIJDT WATER IN DORDRECHT Een verwarde 28-jarige vrouw uit Barendrecht heeft zaterdagavond 24 mei behoorlijk wat mensen schrik aangejaagd. Ze ging in verwarde toestand van huis en reed in Dordrecht tegen een aantal autos. Dit gebeurde onder andere in Sterrenburg en op de N3. Vervolgens reed ze door naar de Antonie van Leeuwenhoekweg waar ze een doodlopende straat inreed. Ze stopte daar niet maar gaf gas met de bedoeling in het water terecht te komen. De auto bleef echter hangen op het talud waarop de vrouw uitstapte en zelf het water inging. Opvarenden van een passerend jacht haalden haar aan boord waarna ze werd overgedragen aan de politie. Die zal de vrouw nader horen over wat er is gebeurd en haar een hulpverleningstraject aanbieden.

VERWARDE MAN IN STATIONSHAL
DORDRECHT De politie heeft zaterdagmorgen 24 mei een 38-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden op het station in Dordrecht. De man viel in de stationshal reizigers lastig door tegen hen te schreeuwen en te schelden. Agenten gingen op de melding af en constateerden dat er geen zinnig woord met de verwarde man te wisselen was. Hij werd aangehouden maar dit ging niet zomaar. De man verzette zich hevig en beet een van de agenten in zijn arm en krabde hem. Met behulp van ns-medewerkers kon de man onder controle worden gebracht en afgevoerd. Hij werd ingesloten en onderzocht door een ggd-arts in verband met zijn psychische gesteldheid. De man bleek geen gevaar voor zichzelf of zijn omgeving te zijn en werd zaterdagavond weer heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

MEDEVERDACHTE WINKELDIEFSTAL AANGEHOUDEN
(vervolgbericht vrijdag 23 mei j.l.)
DORDRECHT In het onderzoek naar de winkeldiefstal en mishandeling afgelopen donderdag 22 mei op het Van Oldenbarneveltplein en de Savornin Lohmanweg heeft de politie een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 47-jarige vrouw uit Dordrecht. Ze wordt verdacht van betrokkenheid bij de diefstal.
De politie hield eerder al een 34-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden op verdenking van winkeldiefstal en mishandeling. De twee stalen zon 11 flesjes babyshampoo/crème in een supermarkt aan het Van Oldenbarneveltplein. Dit gebeurde met een geprepareerde tas. Het winkelpersoneel had de diefstal door en schakelde de beveiliging die de vrouwen achterna ging. De 47-jarige ontkwam, met de andere ontstond een vechtpartij op de Savornin Lohmanweg. bevel. Deze 34-jarige vrouw is in verzekering gesteld en wordt op maandag 26 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris. Verschillende personen waaronder winkelpersoneel en beveiliging hebben aangifte gedaan wegens bedreiging cq mishandeling.

FIETSER VALT OVER PRIKKELDRAAD: DADERS AANGEHOUDEN DORDRECHT De politie heeft op zaterdagmiddag 24 mei twee jongens van 14 en 15 jaar uit Dordrecht aangehouden op de Wantijdijk. Ze hadden daar prikkeldraad over het fietspad gespannen waardoor een fietser viel. Deze 62-jarige vrouw uit Berlicum (Noord-Brabant) liep door de val schaafwonden en een pijnlijke pols en zij op. Dit gebeurde terwijl de knapen toekeken. Twee boze voetgangers zagen dit en haalden de twee tevoorschijn. De politie werd ingeschakeld die ze meenam naar het bureau. Daar bekenden ze en betuigende spijt. Hun ouders werden vervolgens in kennis gesteld waarna ze weer naar huis mochten. Ze kunnen een straf tegemoet zien.

AANGEHOUDEN NA VERKEERSCONFLICT OVER STEENSLAG
DORDRECHT Na een verkeersconflict zaterdagmiddag 24 mei is een 26-jarige man uit Dordrecht door de politie aangehouden. De man reed in zijn auto op de A16 toen hij werd ingehaald door een andere weggebruiker. Deze zou hem hebben ingehaald via een verdrijvingvlak. Deze manoeuvre zou toen opspattende steentjes tot gevolg hebben gehad waardoor de auto van de 26-jarige beschadigd raakte. Die werd hier zo boos om dat hij die automobilist (een 33-jarige man uit Dordrecht) achterna ging en hem tot stilstand dwong op de vluchtstrook. Er volgde een vechtpartij waarbij de 33-jarige rake klappen kreeg. Diverse andere weggebruikers stopten op de vluchtstrook om de twee uit elkaar te halen. Beiden stapten daarna weer in en reden Dordrecht in waar ze stopten bij een benzinestation langs de Dokweg. De twee kwamen er ook daar niet uit met elkaar waarop de politie werd gebeld. Die hield de 26-jarige aan en nam van de 33-jarige een aangifte van mishandeling op. Bij fouillering van de verdachte kwam een boksbeugel tevoorschijn. Deze is verboden en dus in beslaggenomen. Na verhoor werd de verdachte zaterdagavond weer heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

BUURMANNEN IN DE CLINCH
ZWIJNDRECHT In de Zonnebloemstraat in Zwijndrecht zijn zaterdagmiddag 24 mei twee mannen van 23 en 45 jaar aangehouden door de politie. Beide verdachten buurmannen van elkaar - waren daar in een woning en kregen ruzie. Ze gingen elkaar te lijf en zouden hierbij ook wapens gebruiken. Agenten gingen erop af en troffen de 23-jarige buiten, lichtgewond aan zijn hand. De 45-jarige was achter de woning, zichtbaar onder invloed en bewapend met twee messen en een honkbalknuppel. Hij moest worden gepepperd omdat hij zich niet wilde overgeven aan de politie. Door de pepperspray zakte hij ineen waarop de 23-jarige kans zag om de honkbalknuppel te grijpen en zijn buurman een optater te geven. De agenten voorkwamen dit door hem ook pepperspray in het gezicht te spuiten. De harde wind zorgde er echter voor dat vier agenten ook pepperspray in hun gezicht kregen. Zowel zij als de verdachten werden op het bureau geholpen om de spray uit hun ogen te krijgen. Beide verdachten werden ingesloten en na een nacht cel weer heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

VERDACHT
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 24 mei op zondag 25 mei een 24-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Lijnbaan. Surveillerende agenten controleerden de automobilist. Hij had een televisie in zijn auto staan waarvan hij niet kon zeggen waar die vandaan kwam of waar die naartoe ging. Gezien het tijdstip en de verdachte situatie hield de politie de man aan en nam de tv in beslag. Na een nacht cel werd de man zondagmiddag weer heengezonden. De televisie is in beslaggenomen. Vooralsnog is er geen melding of aangifte van iemand die de tv mist maar dit kan nog komen.

AANHOUDING BIJ VECHTPARTIJ
DORDRECHT Na een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Tolbrugstraat Landzijde is in de nacht van zaterdag 24 mei op zondag 25 mei een 17-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden. Hij zou ruzie hebben gemaakt met een 20-jarige bezoeker ook uit Dordrecht. Die kreeg meerdere klappen en liep een hoofdwond op. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

INBRAAK IN SNACKBAR
DORDRECHT In de nacht van zaterdag 24 mei op zondag 25 mei is ingebroken in een snackbar aan de Dubbeldamseweg Zuid. De dader (s) forceerde een deur en rolluik waarna werd binnengekomen. Een portemonnee met inhoud werd gestolen. Er is aangifte gedaan.