Politie Zuid-Holland-Zuid

25/05 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 25-05-2008 o Persberichten district II

IN OVERTREDING
GORINCHEM Een 21-jarige man uit Sliedrecht is zaterdagmorgen 24 mei door de politie aangehouden aan het water bij de Zuiderlingedijk in Gorinchem. Hij zat daar met een maatje met drie hengels te vissen zonder dat ze hier een vergunning voor hebben. Beiden kregen een bekeuring van 200 euro. Na controle van de overige spullen die ze bij zich hadden, bleek de 21-jarige een luchtbuks met kogeltjes bij zich te hebben. Dit is verboden en dus moest de Sliedrechter mee naar het politiebureau. Daar deed hij afstand van de luchtbuks en mocht na verhoor weer naar huis. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

KNUL KRIJGT KLAP VAN DRONKEN POOL
GOUDRIAAN De politie heeft op zaterdagavond 24 mei een 41-jarige Pool woonachtig in Goudriaan aangehouden op de Noordzijde. Hij wordt verdacht van mishandeling en openbare dronkenschap. Een 22-jarige jongeman zat die avond met zijn ouders in de tuin en hadden last van de Polen in een naastgelegen boerderij. Blijkbaar was er een conflict gaande waardoor het er nogal luidruchtig aan toe ging. Op een gegeven moment werd het gezin geconfronteerd met de beschonken 41-jarige Pool die niet weg wilde gaan. De 22-jarige verzocht hem weg te gaan maar in plaats daarvan sloeg de Pool de knul in het gezicht. De politie werd gebeld die de Pool aanhield. Hij was zeer recalcitrant en probeerde alles te slopen in de politiebus. Uiteindelijk kon hij worden ingesloten. Na een nacht cel werd hij zondagmiddag weer heengezonden met een dagvaarding.

SCHUURBRAND
PAPENDRECHT In de vroege morgen van zondag 25 mei heeft brand gewoed in een schuur in de Paltrokmolen. De brandweer bluste de brand. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De politie vermoedt brandstichting. In de omgeving hield de politie een 30-jarige man aan. Hij was zeer snel bij de brand en had geen duidelijk verhaal over wat hij kwam doen. De zaak wordt onderzocht.

BRANDJE
HARDINXVELD-GIESSENDAM In de Thorbeckestraat heeft zaterdagmiddag 24 mei kort brand gewoed. De brand ontstond in een parkeergarage onder in een aanbouw zijnd gebouw.. De brandweer bluste de brand. Over de oorzaak is nog niets bekend. Hier verricht de Unit Forensische Opsporing sporenonderzoek naar.