Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten zondag 25 mei 2008

Zaanstreek-Waterland, 25-05-2008

Weer slachtoffer skimming

Zaandam, vrijdag 23 mei 2008, 13.16 uur

Een 81-jarige vrouw uit Zaandam is het slachtoffer geworden van skimming door een man in een TNT jas. Op 13 mei jongstleden stond de man voor haar deur met een pakketje. De vrouw diende voor ontvangst van het pakketje één euro te betalen via een pintransactie met een mobiel pinapparaat. De vrouw voldeed aan het verzoek. Later die middag kreeg ze argwaan en stelde de bank op de hoogte. Die blokkeerde haar pinpas, maar de dader had op dat moment al ruim 1800 euro van haar rekening gehaald. Deze methode van skimming (een man die voordoet als medewerker van TNT) wordt de laatste weken regelmatig toegepast. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Inbraak in Koog aan de Zaan

Koog aan de Zaan, vrijdag 23 mei 2008, 12.48 uur

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning in Koog aan de Zaan. Terwijl de bewoner van het pand op zolder achter de computer zat, werd beneden onder andere enkele sieraden en een portemonnee gestolen, met daarin een geldbedrag, creditcard en pinpas. De inbreker wilde ook op zolder rondneuzen, maar werd opgeschikt door de aanwezigheid van de bewoner en maakte zich snel uit de voeten. De pinpas werd later die dag teruggevonden. De politie heeft onder andere sporenonderzoek verricht.

Man zonder rijbewijs en met cocaïne

Zaandam vrijdag 23 mei 2008, 16.28 uur

De politie heeft een 47-jarige man uit Wormerveer tijdens een routinecontrole aangehouden op

verdenking van bezit en/of handel in verdovende middelen. De man reed op het Ankersmidplein in Zaandam, toen de politie zijn rijbewijs wilde controleren. De man kon geen enkel identiteitsbewijs laten zien. Om toch te proberen zijn identiteit vast te stellen besloot de politie de man te fouilleren. Tijdens de fouillering stuitten de agenten op 25 wikkels met poeder, waarvan later bleek dat het om cocaïne ging. De man zit in hechtenis.

Kind aangereden op Kaasmarkt

Purmerend, vrijdag 23 mei 2008, 20.25 uur

De politie heeft een 18-jarige Ilpendammer aangehouden, die vrijdagavond in het voetgangersgebied in het centrum van Purmerend een aanrijding veroorzaakte en een zesjarig jongetje verwondde. Ambulancepersoneel constateerde dat het kind voor behandeling naar het ziekenhuis moest worden overgebracht. Later bleek het kind een oogkas op meerdere plaatsen gebroken te hebben. De jongen uit Ilpendam werd na de aanrijding belaagd door omstanders. Uit getuigenverklaringen is gebleken dat de Ilpendammer niet met hoge snelheid reed. De dader werd door de politie naar het bureau overgebracht.

Minderjarige rijdt tegen boom

Purmerend, zaterdag 24 mei 2008, 01.01 uur

Een zeventienjarig meisje is op de Van Osweg in Purmerend met de auto van haar vader tegen een boom aangereden. Het meisje werd met verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Tijdens de hulpverlening bleek dat ze onder invloed was, maar gezien haar verwondingen kon op dat moment geen ademtest worden afgenomen. In het ziekenhuis werd bloed afgenomen om het alcoholniveau te kunnen laten bepalen. In een verklaring aan de politie gaf ze aan dat ze wel vaker stiekem de auto van haar vader gebruikte en dat ze zaterdagavond onverwacht moest uitwijken voor een overstekende kat.

Drietal op heterdaad betrapt

Koog aan de Zaan, zaterdag 24 mei 2008, 01.00 uur

De politie betrapte drie jongens van 16 en 17 jaar uit Zaandam en Andijk tijdens het stelen van een boot met buitenboordmotor langs de Mallegatsloot in Koog aan de Zaan. De boot lag aan een ketting en de jongens probeerden met een brander en zaag de ketting door te zagen. Een buurtbewoner merkte dat er iets loos was, filmde het hele tafereel en belde ondertussen de politie. Die kon enkele minuten later de drie heren in de kraag grijpen en aanhouden.

Man met bijl aangehouden

Zaandam, zaterdag 24 mei 2008, 19.59 uur.

De politie heeft een 65-jarige man uit Zaandam aangehouden, nadat hij met een bijl over straat had gelopen en had gedreigd er enkele buurtbewoners mee te doden. De man verklaarde al jaren met enkele buren in onmin te leven, maar van bedreiging met de bijl was volgens hem geen sprake. De volgende dag is de man in vrijheid gesteld, maar hij zal zich op een later tijdstip voor de rechter moeten verantwoorden.

Rustige horecanacht

Zaandam, zondag 25 mei 2008, 05.28 uur

De politie heeft zaterdagnacht in het uitgaanscentrum van Zaandam een 18-jarige Zaanse aangehouden, omdat zij de bevelen van de politie negeerde en zich verzette. Een vechtpartijtje die aan het voorval vooraf ging bleek voor de Zaanse de aanleiding om een van de betrokkenen bij de vechtpartij op de huid te zitten. De politie kwam tussenbeide en stuurde haar weg. Zij weigerde en begon te slaan en schelden, waarop de agenten haar meenamen naar het bureau. Voor het overige was de horecanacht in het centrum van Zaandam zeer rustig, ondanks het mooie weer en volle terrassen.

Onder invloed

Landsmeer, zaterdag 24 mei 2008, 22.45 uur

Een 47-jarige man uit Purmerland is zaterdagavond in Landsmeer betrapt op het rijden onder invloed. Uit een ademanalyse bleek dat de man drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Bovendien reed hij zonder geldig rijbewijs. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur.

Een dag eerder bleek een 61-jarige vrouw uit Landsmeer teveel gedronken te hebben. Tijdens een controle op de Burgemeester Postweg in Landsmeer bleek zij bijna één promille alcohol in haar bloed te hebben. Ze kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur opgelegd.