Politie Limburg-Noord

Vrijwillige politie Limburg-Noord voert grootscheepse regionale controle uit
Datum: 25-05-2008
Tijd bericht: 15:10
Plaats: Limburg-Noord
De vrijwillige politie heeft zaterdag een grote regionale controle uitgevoerd. In totaal werden 45 bekeuringen uitgeschreven. Met zo'n 30 mensen werden op diverse locaties controles uitgevoerd op het gebied van verkeer, visserij, milieu en snelheid. Het doel van de controles was onder meer het vergroten van de verkeersveiligheid. Daarbij benadrukt de politie dat kwaliteit voor kwantiteit gaat. Het gaat er immers om mensen bewust te maken van de verkeersveiligheid en hun rijgedrag. Een groep zeer enthousiaste en gemotiveerde politievrijwilligers ging aan de slag op verschillende plaatsen in de regio.

Binnen het district Midden-Limburg waren 11 medewerkers en een Bijzonder Opsporings Ambtenaar van Flora en Faunabeheer belast met opvallende en onopvallende controles op verkeersovertredingen en milieu. De controles vonden plaats op de Geuzendijk en Ringweg-Zuid in Weert, de Frans Strouxstraat in Stramproy en de Hoogstraat in Ell. In totaal werden er 21 processen-verbaal opgemaakt. De meeste bekeuringen zijn gegeven voor het niet dragen van de autogordel (10), niet tonen rijbewijs (3), te hoge snelheid (2), niet tonen van kentekenbewijs (2), inhaalverbod, overzekerd rijden op bromfiets, geen identiteitsbewijs en het zich bevinden op verboden terrein.

Districten Venray en Venlo
In Venray vonden controles plaats op de Metaalweg en in Blerick waren er controles op de James Cookweg. Het resultaat waren 24 processen-verbaal. Er werd met name bekeurd voor geen goede bevestiging van de hulpkoppeling (14), geen deugdelijke verlichting van de aanhangwagen (4), een ongeldig rijbewijs (3) en geen kentekenplaat (3). In totaal werden ongeveer 200 aanhangwagens gecontroleerd. De politie heeft ook diverse malen voorlichting gegeven hoe de veiligheid van de betrokkenen en de overige weggebruikers nog beter gegarandeerd kon worden.

Interesse in werk van politievrijwilliger?
Politievrijwilligers zijn mensen die in hun vrije tijd, naast hun huidige werk of zorgtaken, de politie ondersteunen. Leden van de vrijwillige politie voeren dezelfde taken uit en hebben dezelfde bevoegdheden als hun beroepscollega's. Politievrijwilligers worden vaak ingezet bij bepaalde evenementen en controles. Mensen die geïnteresseerd zijn in het werk van politievrijwilliger kunnen hierover contact opnemen met coördinator Ernest Vermathen, telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).